Siz de takdir edersiniz ki bir kamp sever olarak evinizin dışında doğayla baş başa bir gece geçirecekseniz ateş ve ışık olmazsa olmazlarınız arasındadır. (Üçüncü de balta, onun için diğer yazıma bir bakın derim). Power Practical’den güzel yürekli insanlar bu gerçeğin farkına varmış olacak ki hem bir el feneri hem de bir plazma çakmak olarak kullanabileceğiniz Sparkr El Feneri ve Çakmak (Spark Flashlight & Plasma Lighter)’ı doğa severler için tasarlamışlar.

Sparkr’ı el feneri olarak kullandığınızda en karanlık gecelerinizi bile gündüze çevirecek 150 lümenlik bir ışığa sahip olacaksınız. Ayrıca el fenerini bir ağaca veya her hangi bir yere asarak bir lamba olarak da kullanılabilir ve böylece kamp yaptığınız bölgeye çepeçevre bir aydınlık sağlayabilirsiniz. Sparkr’ın diğer ucunda ise rüzgârlı havalarda kolayca ateş yakmanıza imkân sağlayacak bir plazma çakmak var. Rüzgârlı havalarda normal bir çakmakla ateş yakmanın güçlüğünü bir doğa sever olarak ne kadar zor olduğunu düşündüğünüzde bu plazma çakmağın size ne kadar çok kolaylık sağlayacağının farkına çoktan varmışsınızdır. Bu arada merak etmeyin güvenlik önlemi olarak, istenmeyen yangınlara engel olmak için 3 defa arka arkaya basmadan çakmak tarafı çalışmıyor. 3,350 mAh’lik şarj edilebilir lityum pille çalışan Sparkr yüksek modda 4 saate, düşük modda ise 16 saate kadar kesintisiz ışık sağlıyor. Hem normal prizlerle hem Mikro USB kablosu kullanarak da şarj edebileceğiniz Sparkr için siyah ve gümüş olarak iki renk seçeneği mevcut.

Kickstarter üzerinde hedefinin çok üzerinde gelir toplayan Sparkr El Feneri ve Çakmak’a erken sipariş vererek 35 $’lık bir fiyata sahip olabilirsiniz. Proje bittiğinde ise fiyatı 50 $’a alabilirsiniz. Ayrıca Sparkr’ın mini versiyonunu da ön siparişle 20 $’lık bir fiyata sahip olabilirsiniz. Sparkr hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve ön sipariş vermek için lütfen tıklayınız. Aşağıdaki videoyu da izlemeden geçmeyin.

[post_ads]