Bir kamp kuracağınız zaman, hele ki uzun süreli bir kamp ise, balta yanınızda götürmeniz gereken en önemli birkaç aletten biridir. Kamp ateşi için odun lazım olur odun kesersiniz, çadırınızı sabitlemek gerektiğinde çadırın kazıklarını çakarsınız, bir bakarsınız ormandan devasa bir ayı çıkar gelir baltayı bir savunma silahı olarak kullanırsınız. Hayat bu ya, olmaz olmaz muhtemel bir zombi saldırısında zombilerin kellesini uçurmak için de kullanabilirsiniz. (Ben şahsen dünyanın her an sonunun gelip bir zombi istilası ile karşılaşacağımızı düşündüğümden, her an yanımda bir balta ve bir tabanca bulunduruyorum, ben de böyle bir paranoyağım işte, ne yapalım).

İçinizden söylenmeye başlamışsınızdır, bu adam baltalar hakkında niye bu kadar çok  gereksiz konuşuyor diye. Değil mi? Nihayetinde bir balta, alttan da baksan üstten de baksan bir baltadır. Fakat Sunborn Canoe Şirketi’nin Old Growth Kamp Baltası (Sunborn Canoe Compnay Old Growth Camp Axe) hakkında anlattıklarımı dinledikten sonra benim niye bu kadar gevezelik ettiğime hak vereceğinize eminim.

Metal kısmı 5160’lık çelik alaşımından, sapı ise dayanıklılığı dünyaca bilinen Hickory ağacından olan Amerikan orijinli bu baltanın sapı Sanborn şirketinin kurucusu Zak Fellman tarafından bir sanat eseri edasıyla resmedilmiş figürlerle süslenmiş. Ateşle baltanın sapına çizilmiş bu figürler, güzel dünyamızın ne kadar değerli olduğunu ve ona sahip çıkmamız gerektiğini işaret ediyor. Estetiğin ve ustalığın bir baltada şekil bulmuş hali olan Sunborn’un Old Growth Kamp Baltası’nın fiyatı ise 220 $. Satın almak için tıklayınız.