Kurt Cobain, Eric Clapton gibi üstatlar tarafından da kullanılan efsanevi gitar amfilerinin üreticisi Marshall, 2016’nın başında ilk kablosuz bluetooth kulak üstü kulaklığını olan Marshall Major II’yu piyasaya sürmüştü. Özellikleri ve uygun fiyatıyla beklenenden çok fazla ilgi görmesi üzerine Marshall, bu durumu fırsata dönüştürerek Major II ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyan fakat daha ergonomik ve daha küçük ebadıyla yeni kulaklığı olan Marshall Mid’i (Marshall Mid Bluetooth Wireless Headphones) geçenlerde satışa sundu.

Marshall Mid her şeyden önce eşsiz bir ses kalitesi sunan aptX teknolojisine sahip. Bu teknoloji sayesinde bir CD’den şarkı dinlerken ki müzik kalitesini bu kulaklıklarla yakalayabileceksiniz. Mid, tıpkı selefi Major II gibi yaklaşık 30 saatlik bir pil ömrüne ve kontrol paneline sahip. Kulaklığın üzerinde bulunan kontrol paneli, size müziği istediğiniz zamanda çalma, durdurma ve ses düzeyini ayarlama gibi seçenekler sunuyor. Ayrıca bu panel sayesinde telefonunuza gelen çağrıları cevaplama ve reddetme şansına da sahipsiniz. Eğer bir arama yapmak isterseniz de kulaklığın bünyesinde bulunan bir çift pasif gürültü azaltıcı mikrofon sayesinde telefonunuzu yanınızda taşımanız gerekmeyecek.

Yazının başında da söylediğim gibi Mid’i Major II’den farklı kılan tasarımı. Mid’de saatler boyunca kulaklıkları çıkarmadan müzik dinleyenlerin rahat etmesi için daha ergonomik bir tasarım düşünülmüş. Bunun için de kulaklıkta daha konforlu bir kafa bandı ve 3 boyutlu bağlantı noktaları var. Kulaklıkta sevdiklerinizle aynı anda şarkı dinlemenizi sağlayan 3,5mm’lik boş bir soket konulması da bu kulaklığı daha cazip yapan diğer bir özellik.

Marshall tarafından üretilen dünyaca ünlü gitar amfilerinde bulunan ses kalitesine sahip Marshall Mid, fiyat kalite oranına bakıldığında çok uygun bir fiyata sahip. 199 $ fiyatıyla bu kulaklığı satın almak ve hakkında detaylı bilgi edinmek için lütfen buraya tıklayın. Aşağıda videosu da var, bakmadan geçmeyin.