Beyaz tahtalar beyin fırtınalarının vazgeçilmezlerindendir. Yazılır, çizilir ve silinir. Tamam, kabul edelim biraz dağınık olabilir ama çoğu zaman inanılmaz derecede faydalı olabilir. Herkesin aklında olanlar birer birer tahtaya yazılır ve böylece bütün düşüncelerin faydalı ortak bir fikre dönüşmesi daha kolay olur. İşte beyaz tahtaların kurumsal işletmeler için öneminin farkında olan ve bu zamana kadar birçok çığır açan ortak girişime imza atan Google, eski tarz beyin fırtınasını modernleştirmeyi düşünmüş ve ortaya Google Jamboard çıkmış.

Beyin fırtınasını tamamen farklı bir boyuta taşıyan Google Jamboard sayesinde ister bir odada hep beraber takımınızla toplanmış olun, isterseniz dünyanın dört bir yanındaki farklı mekânlara dağılmış olun gerçek zamanlı ve çevrimiçi olarak beyin fırtınalarına katılabilecek, webden istediğiniz içerik ve fotoğrafı alabilecek, Google’ın Docs, Sheets ve Slides uygulamalarındaki çalışmalarınızı veya buluta yüklediğiniz fotoğraflarınızı beyin fırtınasında kullanabileceksiniz. Buluta kaydetme özelliği sayesinde ise, toplantınızın sonuna geldiğinde beyaz tahtalarda olduğu gibi tahtanın fotoğrafını çekmek veya tahtanın üstüne “lütfen silmeyin” yazmak zorunda kalmayacak, bu sayede ertesi gün geldiğiniz zaman beyin fırtınasına kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

Çalışma ortamında işbirliğini zenginleştirmek ve hızlandırmak için mükemmel bir şekilde tasarlanmış Google Jamboard, 55 inçlik ve 4K çözünürlüklü devasa bir ekrana sahip. Ayrıca ekranda, çevrimiçi toplantılarınızı daha da kolaylaştırmak ve çalışmalarınızı Hangouts üzerinden yayınlamanızı sağlamak için dâhili HD kamerası, hoparlörler ve Wi-Fi sistemi mevcut.

El hareketleri ve dijital ekran kalemi ile çalışan Google Jamboard’un 6000$’lık bir fiyatla önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Google Jamboard hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen buraya bir göz atın. Ürünün aşağıdaki görsellerine ve videosuna bakmadan da geçmeyin. 

Yazımı bitirmeden önce müsaadenizle buradan patrona seslenmek istiyorum arkadaşlar. Hey patron (namı diğer Sercio Atos)! Şundan bir tane alsan mı? Bence modern bir beyin fırtınası yapmamızı sağlayan bu alet, kurumsal bir şirket olarak sitemizi daha ileri taşımak için bize büyük bir katkı sağlayabilir. Fiyatı da gayet cazip duruyor, ne dersin?