Mad Max: Fury Road Kamera Arkası

Bu filmde gördüğünüz çoğu aksiyonun, efekt kullanılmadan yapıldığını izlemek kafaları biraz karıştırıyor ama ağzınızı açıp izliyorsunuz. Sonra gelip Cüneyt abiye, Tarkan'ın ahtapotuna laf atıyorsunuz.


Voltige

Bu ustaca yapılmış kısa film (çok kısa), basitliğ ve tatlılığıyla boyundan büyük ilgi gördü. İzlediğinizde bu ilgiyi hakettiğini siz de göreceksiniz.


V.P.R.

Sadece yedi dakikanızı ayırarak bu küçük hikayeye göz atın. Animasyonlar gayet başarılı. Bu videonun bir öğrencinin bitirme ödevi olduğunu da söylemeden geçmeyelim. İyi seyirler. 


Drifting in a Japanese Forest

En açık şekilde bu videoyu şu şekilde özetleyebiliriz. Hızlı ve Öfkeli filminin bir orman yolunda çekildiğini hayal edin. Muazzam motor ve lastik sesine kulaklarınızın pasını alacak, pilotların sürüş yeteneği ise ayrı bir alkış konusu. (Tencere kapağını alarak evinizde deneyebilirsiniz.)


Lost Face 

Ve işte o kısa film. Başlangıçta Leonardo DiCaprio'nun The Revenant (Diriliş) filminden bir sahne gibi gelse de, video aktıkça konunun bambaşka olduğunu göreceksiniz. 


Morocco

Nathaniel Connella'nın hazırladığı ve Fas ülkesinin görülesi yerlerini aktaran bu video, yutdışı seyahat planlarınızı gözden geçirmenizi sağlayacak. 


YETI LANE-L’Aurore (Official Music Video)

Stop-motion animasyon şeklinde hazırlanan bu müzik klibi gerçekten etkileyici olmuş. Bazı sahneler sizi rahatsız edebilir ama gerçekten izlenesi bir çalışma ortaya çıkmış. 




The 100

97 yıl önce nükleer Armageddon, Dünya’nın büyük bir kısmını yok etmiş, birçok medeniyeti çökertmiştir. Hayatta kalan 12 farklı ulustan, toplam 400 kişi ise dünyayı terk etmiştir. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetişmiştir ve insan sayısı 4000′e ulaşmıştır. Bu gruplarda ölüm cezası ve nüfus kontrolü gibi sert uygulamalarla kurulan bir düzen vardır.  

Şimdi kaynakları tükenme noktasına gelmiştir ve bu 12 grup, bir araya gelip tekrar hayatta kalmanın yollarını aramaya başlarlar. Çözüm olarak elbette ki Dünya’ya dönmek akıllarına gelir fakat Dünya’nın halen yaşanabilir olup olmadığını bilmemektedirler. Bunu test etmek için de 100 adet mahkum genç insanı Dünya’ya gönderirler. Kimi uzayla bağını koparmak isteyen, kimi hükümetinin verdiği görevi yerine getirmek isteyen bu gençler arasında daha gelir gelmez gruplaşmalar, lider olma çabaları, sürtüşmeler başlar. Fakat onların aralarındaki bu farklılıkları aşmaları; bir yığın bilinmezlik ve tehlikeyle dolu olan yeryüzünde hayatta kalmaları için iş birliği yapmaları gerekmektedir.


TeknOlsun, bu diziyi dizilab.com'da takip etmenizi tavsiye eder.








The Girl on the Train (Trendeki Kız)

Paula Hawkins' in uzun süre New York Times' da en çok okunanlar listesinde 1. olan kitabından uyarlanmıştır.