Marvel çizgi romanlarının ve filmlerinin hayranları çok iyi bilir ki; Tesseract dünyanın varoluşundan daha önce var olan ve içinde sonsuz bir enerji barındıran bir nesnedir. İlk Kaptan Amerika filminden (Captain America: The First Avenger) de hatırlayacağınız üzere Tesarract bir şekilde Nazilerin eline geçer. Daha sonra Nazi araştırma tesislerine Kaptan Amerika tarafından yönetilen gizli bir operasyonda bir miktar Tesarract, Kaptan Amerika’nın eline geçer ve bu örneği operasyon dönüşü Tony Stark (Namı diğer Demir Adam)’ın babası ünlü bilim adamı Howard Stark’a teslim eder. Howard Stark ve ekibi aylarca çalışır ve 7 prototipten sonra efsanevi savaş uçağı P-51 Mustang’in yerini alacak olan Teserract teknolojisi ile donatılmış Amelia-7 Fighter Jet ortaya çıkar.

Havacılığa özellikle de 2. Dünya Savaşı dönemi havacılığına büyük ilgisi olan ürün tasarımcısı Juan Garcia Mansilla, Kaptan Amerika filmini izledikten sonra yukarıdaki hikayeden çok etkilenir ve 2. Dünya Savaşı’nın estetiği ile fütürist öğeleri birleştirerek Amelia-7 Fighter Jet’i iyi çocukların Nazilerle savaşında kullanımına sunar.

Gerçekten de A-7 Fighter geçmiş ile geleceğin estetiğinin kusursuzca birleştiği, hem tarihi hem de zamansız bir bilim kurgu konsept olmuş. A-7’nin resimlerine bakmadan geçmeyin ve hikayesini daha detaylı okumak isterseniz de buyurun buraya tıklayın.