Canon, 5D ailesine katılmak üzere en son geliştirdiği EOS 5D Mark IV'ün tanıtımını yaptı. Japon üreticinin bu yeni kamerasının halefi EOS 5D Mark III'e oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Fakat 5D Mark IV'ün daha becerikli bir full-frame DSLR olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

5D Mark IV hem fotoğraf hemde video çekimi için optimize edilmiş. Yeni 30.4MP sensörü, dokunmatik LCD ekranı, 30fps hızında 4K video çekebilmesi, 61 noktalı otofokus sistemi ile takdir edilmesi gereken çözünürlük patlamasını size yaşatabiliyor. Yeni 5D, aynı zamanda dahili Wi-Fi, NFC ve GPS sistemlerine de sahip. Böylece fotoğraflarınızı kolaylıkla akıllı telefonunuzla senkronize edebilir ve makinenizi markanın Camera Connect  uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.

Canon'un bu en yeni modeli olan EOS 5D Mark IV'ünü şu an ön-sipariş verebilirsiniz. Eylül ayının 8'inde piyasaya sürülmesi beklenen kameranın sadece gövde fiyatının 3,500$, EF 24-70mm f/4L lense ile birlikte 4,400$ olacağı söyleniyor. Söylentiler arasında Ekim ayı içerisinde, EF 24-105mm f/4L IS II USM lensi ile birlikte bir satışın da olabileceği, bu şekilde satın alındığında fiyatın 4,600$ olacağı dolaşıyor.