İlk bilgisayar mouse'u bundan tam 50 yıl önce 1964 yılında mühendis Doug Engelbart tarafından geliştirildi. Ahşap dış yüzey, iki metal teker ile her türlü yüzeyde kullanılabiliyordu.

Bilinen kayıtlara göre toplu olarak üretilen ikinci nesil mouse ise bundan sekiz yıl sonra 1972 yılında imal edildi. Bundan da sekiz yıl sonra optik mouse piyasaya girdi.

Sekiz yıllık döngünün bilgisayar mouselarının gelişiminde standartlaştığını düşünebilirsiniz ama hiç öyle olmadı. Bugün halen optik mouseları kullanıyoruz. Sadece kablolardan kurtulup, kablosuz bağlantılarla daha özgür bir şekilde mouse hareket sahası bulabiliyoruz. Zcan Kablosuz Tarayıcı Mouse'u  bunu değiştirmeye çalışıyor.


Başka bir indiegogo kampanyası olan bu proje hedeflediği bağışın %376'sını topladı. Yani proje çok tutuldu. Sanırım gerçekten standart mouse alışkanlığımızı değiştirecekler.

Zcan 2'si 1 arada kablosuz tarayıcılı mouse olarak pazarlanıyor. Daha önce birçok portatif tarayıcı görmüşsünüzdür ama hiç biri aynı zamanda bir mouse olarak kullanılamıyordu. Şimdi ise işler değişti.


İşyerinizde çalışırken elinize geçen kartvizitleri çoğu kez kaybetmiş ve zor durumda kalmış olabilirsiniz. Zcan elinizin altındayken, aldığınız kartviziti süratle tarayarak, bilgisayarınızdaki arşivinize kaydedebilirsiniz. Eski aile fotoğraflarınızı, tasarım, çizim çalışmalarınızı, bir dergi sayfasının belli bir kısmını tarayarak dijital hale getirebilirsiniz. En güzel tarafı ise bütün bunları başka bir cihaza ihtiyaç duymadan, halihazırda elinizin altında bulunan mouse ile yapabilmeniz.

Standart optik mouse ve tarayıcı özelliklerinin yanında Zcan ile bir kolaylığa daha ulaşabilirsiniz. Farklı dillerde yazılmış metinleri tarayarak Google Translate tabanı ile çevirisinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. İnternet bağlantınızın olduğu her durumda 199 farklı dil için bu özelliğini kullanmanız mümkün.


Şükürler olsun ki Indiegogo bağışçıları bu başarılı Zcan Wireless Scanner Mouse projesine bolca para akıtmışlar ve bu güzel cihazın pazara çıkmasına katkı sağlamışlar. Şu an online ön-sipariş vererek 80$ gibi bir fiyata bu ürünün sahibi olabilirsiniz.

Sizce de mevcut mouselarımızın değişme vakti gelmemiş miydi?