Bir önceki yazımızda otel odasında ölü bulunan ünlülerden ikisini kısaca tanıdık. Şimdi listemize devam edelim.
Ha eğer "ne lan bu?" diyorsanız derhal uzaklaşın.

Bu yazımda David Carradine ve Heath Ledgertanıycaz beraber. Ne ayakmış bunlar, kimmiş, neymiş görücez.


3.  David Carradine


Gerçek adı John Arthur Carradine (d. 8 Aralık 1936, Hollywood, California - ö. 3 Haziran 2009, Bangkok,Tayland), 4 kez Altın Küre Ödülüne aday gösterilmiş ABD'li aktör. Carradine özellikle 1972-1975 yılları arasında yayınlanan Kung Fu (dizi)sindeki Kwai Chang Caine ve Kill Bill serilerindenki Billrolüylede tanınır. 4 Haziran 2009 tarihinde Tayland'ın başkenti Bangkok'taki lüks bir otelin odasında asılı halde bulundu. The Nation adlı internet sitesinde açıklamaları yer alan bir polis kaynağı,. ABD'nin Tayland Büyükelçiliği yetkilisi Michael Turner, aktörün seks oyuncağı ile oynarken öldüğünü bildirdi.Olaydan 1 gece önce geç saatlerde veya bulunduğu gün erken saatlerde öldüğünün sanıldığını belirtti.
David Carradine 2005'te Altın Portakal Film Festivali için Antalya'ya gelmiş, Yaşam Boyu Onur Ödülünü almıştı.

72 yaşındaki aktörün ölümü sırasında çıplak olduğu bilgileri medya organlarında yer almış ve ölümü ile ilgili çeşitli spekülasyonlar ortaya atılmıştı. 



Bu spekülasyonlardan biri, Carradine'ın intihar ettiğini iddia ederken, bir diğeri ise olayın Ünlü oyuncunun masturbasyon yaparken ortaya çıkmış olabileceği tezini ortaya atmıştı.

Bu iddiaya göre, aktörün cesedinin otel odasında bulunduğunda bir plastik seks aletinin bir ucunun boynuna diğerinin ise penisine bağlı olduğunu söylenmişti.

Bu tez yine, mastürbasyon sırasında lastik aletin iki taraftan da kör düğüm olup bir dolaba takılması ile Carradine'ın nefessizlikten can verdiğini ileri sürmüştü.


4.   Heath Ledger

Heath Ledger


Heath Ledger 22 Ocak 2008'de ManhattanNew York'taki bir otelde ölü olarak bulundu. Ledger, yardımcıları tarafından yarı çıplak bir vaziyette, yatağında ölmüş olarak bulundu. Soho'daki otele gelen masör Wolozin, odanın kapısını çalmasına rağmen Ledger'den yanıt alamayınca, içeri girdi. Yatağının üzerinde çıplak bir halde yatan Ledger'i sarsmasına rağmen tepki alamayan Wolozin, aktörün arkadaşı Mary-Kate Olsen'den yardım istedi. O sırada California'da bulunan Olsen, olay yerine korumalarını gönderdi. Ardından Wolozin 911'i arayarak polisi ve sağlık ekiplerini çağırdı. Sağlık ekipleri, Ledger'in öldüğünü tespit etti. Saat öğleden önce 3:36'da Ledger cesedi, dairesinden çıkarıldı.New York emniyetinden yapılan açıklamada, Ledger'ın bilincini kaybetmiş halde bulunduğu belirtildi. Polis sözcüsü Paul Browne "Aşırı doz olasılığı üzerinde duruyoruz...Yatağın yanında haplar vardı" dedi.Polis evin banyosunda çeşitli ilaçlar bulduklarını; ancak açıkça intihara ilişkin bir işaret olmadığı gibi cinayetten de şüphelenilmediğini belirtti. 23 Ocak'ta yapılan ilk otopside oyuncunun ölüm nedeni belirlenemedi. Soruşturmanın tamamlanmasının 10 gün süreceği bildirildi. Daha sonra New York Adli Tıp Kurumu’ndan yapılan açıklamada, “(Ledger’in) ölüm nedeninin kaza olduğuna karar verdik” denildi ve buna reçeteli tıbbi tedavinin suiistimal edilmesinin neden olduğu bildirildi. Açıklamada, Ledger’in, aralarında ağrıkesiciler, sakinleştiriciler ve uyku hapları olmak üzere aldığı türlü ilaçların kombine etkisinin neden olduğu akut zehirlenme sonucu öldüğü belirtildi. Ledger'ın Xanax, Valiumi (sakinleştiriciler), antihistaminik, ristomil (uyku hapları), Oxycondin, Vicodin (ağrı kesiciler) haplarını aldığı belirlendi. 

Ölümünden iki hafta sonra, medyada hakkında bir çok spekülasyon yayılan Ledger'ın, 23 Ocak 2008'de Office of the Chief Medical Examiner of New York'ta otopsisi yapıldı ve 6 Şubat'ta ölüm nedeninin teşhisi kondu. Yapılan açıklamada "Bay Heath Ledger birlikte aldığı oxycodone, hydrocodone, diazepam, temazepam, alprazolam ve doxylamine ilaçlarının neden olduğu sarhoşluk etkisiyle komaya girdi ve öldü." denildi. Ayrıca "Ölüm nedeni aldığı reçeteli ilaçların kazara kötü kullanımındır." açıklaması yapıldı. Polisler ölümün sabah 1 ve 2:45 saatleri arasında gerçekleştiğini açıkladı.

Federal dedektifler ise ilk olarak Ledger'ı ölü bulan masözü Diana Wolozin'i sorguya çektiler. Federal dedektifler, Wolozin'in cesedi gördükten sonra hemen 911'i aramak yerine Mary-Kate Olsen'i aradığını, onun da polise haber vermek yerine korumalarını olay yerine gönderdiğini merak ettiler. Ledger'ı ölüme iten yasadışı maddelerin sorumlusunun Olsen olduğunu düşünen yetkililer, genç oyuncuyla görüşmek istiyorlardı fakat Olsen bunu en başta reddetti. Ledger'ın ölümünü araştıran polisler ise, Ledger'ın doktorlarını sorguya aldı. Doktorların aktöre verdiği ilaçları araştıran polisler, Ledger'a verilen reçetenin hatasız olduğu kanısına vardı ve iki doktor bu olaydan aklandı.
Heath Ledger, Kara Şövalye filminde Joker karakterini canlandırmıştı.
Heath Ledger'ın canlandırdığı Joker karakterinin oyuncakları Mattel şirketi tarafından 2008'in Mayıs ayında piyasaya sürüldü. Oyuncaklar bir çok yerde yoksattı.Kara Şövalye, 2008 yılının Temmuz ayında vizyona girdi ve gişede bir çok rekor kırdı.Genellikle olumlu eleştiriler ile karşılandı. Sinema dergisi Empire yazarı Mark Dinning, Ledger'ın performansını anıtsal bulduğunu, ancak filmin de onun kadar hatırlanacağını yazdı. Time'dan Richard Corliss, Joker'i "olağanüstü" bulduğunu belirtti. Hollywood Reporter'dan Kirk Honeycutt, Ledger'ın Joker yorumunun "çok iyi" olarak değerlendirdi. James Benardinelli, filmin en büyük artısının Joker olduğunu söyledi.




Kaynak : internethaber.com, wikipedia.org