Ford, RTR Vehicles ile ortaklaşa, tamamen yeni yedinci nesil 2024 Mustang'ı temel alan en yeni Formula Drift Spec 5-FD yarış Mustang'lerinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Yeni Mustang RTR Spec 5-FD'ler, gelişmiş stil, teknoloji ve genel performans ile geliştirildi ve bu da onları şimdiye kadar yaratılmış en iyi görünümlü ve sürüşü en eğlenceli Mustang RTR'ler yapıyor. Arabalar, Vaughn Gittin Jr., Chelsea DeNofa, Adam LZ ve üç kez şampiyon James Deane dahil olmak üzere, RTR Araçlarının Drift Ekibinden gezegendeki en iyi drift sürücülerinden bazıları tarafından kullanılacak.

Mustang RTR Spec 5-FD drift arabası, James Webb Uzay Teleskobu'ndan alınan fotoğraflardan ilham alan benzersiz bir görünüm, 1.300'den fazla beygir gücü ve geliştirilmiş süspansiyon gelişimi ile Formula Drift Mustang'in yıllardır sahip olduğu en önemli evrimi işaret ediyor.

Ford ve RTR ayrıca 2024 Mustang için segmentinde bir ilk olan elektronik drift freni oluşturmak için bir araya geldi. Elektronik drift freni, otomatik veya manuel şanzımanlı 2,3 litre EcoBoost ve 5,0 litre V8 Mustang'lerde ve mevcut Performans Paketi ile donatılmış Mustang Performans Elektronik Park Freninin bir parçasıdır.

Mevcut elektronik drift freni ve Performans Elektronik Park Freni ile tamamen yeni Ford Mustang bu yaz satışa çıkıyor. Elektronik drift freni, acemi sürücülerin kaymayı öğrenmesi için mükemmel ve daha sonra sadece pist yarış ayarlarına dönüştürülebiliyor.

Vaughn Gittin Jr.'ın yepyeni Monster Energy Mustang RTR Spec 5-FD'nin direksiyonunda belirli etkinliklerde yarışacağı ve takım arkadaşı Adam LZ ile sürüş görevlerini paylaşacağı RTR Formula Drift etkinlikleri 2023 için planlanıyor.

Ford'un en yeni Formula Drift Spec 5-FD yarışması Mustang'leri, en üst düzey drift makineleridir. Performans için üretildiler ve driftin heyecanını takdir eden tüm araba tutkunlarını kesinlikle etkileyecekler. Daha fazla ayrıntı için buraya tıklayın.