Winnebago Industries, tatil araçları alanında öncü bir üretici ve yeni bir tamamen elektrikli prototip karavan geliştirdiler. Bu prototip, eRV2 adını taşıyor. eRV2 tamamen elektrikli bir karavan ve sürdürülebilir, çevreci bir seyahat yolu sunmak için tasarlanmış.

eRV2 prototipi, Ford Transit şasisi üzerine inşa edilmiş ve 100 kWh'lık bir batarya paketinden besleniyor. Winnebago'ya göre, bu batarya paketi tek bir şarjda 241 kilometre menzil sağlıyor. Prototip ayrıca, bataryayı tamamen doldurmak için altı saatten az süren bir Seviye 2 elektrikli araç şarj sistemi içeriyor.

eRV2 prototipi, çeşitli kullanımlar türlerine uyum sağlayabilmesi düşüncesiyle tasarlanmış. İç mekanı geniş ve rahat olması için planlanan bu elektrikli motorlu karavanın oturma alanı dört kişiye kadar rahatça konaklamak için uygun. Dolap, fırın ve ocak gibi tam bir mutfak içeren eRV2, ek olarak; duş, tuvalet ve lavabo içeren tam bir banyo da içeriyor.

eRV2'nin en önemli avantajlarından biri de çevreci doğasıdır. Hiçbir emisyon üretmeyen karavan (vücudunuzun ürettiği şeyler hariç tabii), bu nedenle çevreye duyarlı seyahatçiler için harika bir seçenek. Ayrıca, eRV2'nin elektrikli motoru, geleneksel içten yanmalı motorlardan daha verimli ve daha ucuza seyahat edebilmenizi sağlıyor. Batarya paketini kolayca değiştirilebilecek şekilde tasarlayan Winnebago, eRV2'nin uzun yıllar boyunca kullanılabilmesini garantiliyor.

Winnebago, eRV2'nin satın alınabileceği tarihi henüz açıklamadı ancak şirket erken siparişleri almaya başladı.Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.