Vollebak, olağanüstü bir gelecek için ihtiyaç duyduğumuz kıyafetleri yaratmak üzere teknolojiyi sonuna kadar kullanan Londra merkezli bir şirket. Beklenmedik yerlerde beklenmedik hava olaylarıyla karşılaşma sıklığımız her geçen gün artıyor. Bu yeni tür hava koşullarına uyum sağlayabilmemiz için yeni tip giysilere ihtiyaç duyacağımız da aşikar. Bu soruna bir çözüm üretmek için yola çıkan Vollebak, aşırı şiddetli yağışların ve kar fırtınalarının normalleşmeye başladığı ortamlar için yeni giysiler geliştirmeye başladı. Yeni Waterfallproof Puffer (şelale geçirmez mont), gezegendeki en iyi su geçirmez kaban olacak ve geleceğin mega fırtınalarına dayanacak şekilde tasarlanmış.

Su geçirmezlik, bir malzemenin içinden su geçene kadar dayanabileceği basınç miktarıdır. 10.000 mm'lik bir derece su geçirmez olarak kabul edilir. Bunun anlamı şudur, malzemenin 10 metre üzerinden su akışı sağladığınızda, su diğer tarafa geçmez demektir. Skor ne kadar yüksek olursa, yağmurun sizi ıslatma şansı da bir o kadar az olur. Su geçirmezlik dereceleri, son birkaç on yılda outdoor ekipmanlarında bir yarış haline geldi. Görünen o ki Waterfallproof Puffer'ın kazandığı bir yarış oldu. 

Su, zamanla bir kayayı bile oyabilecek kadar güçlüdür. Bu yüzden, günlerce süren sağanak yağışlar veya omuzlarınızdaki ağır bir çantanın suyu kumaşa bastırması, suyun bir yolunu bularak iç kısımlara geçmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle, Waterfallproof Puffer, 40 metrelik bir su sütunu altında hala tamamen su geçirmez olan gelişmiş bir İsviçre membranı ile üretilmiş. Böylece su geçirmezliğini 40.000 mm+ yapabilmişler.

40.000 mm'nin üzerindeki yüksek su geçirmezlik derecesi nedeniyle su, ceketin dışına bile tutunamaz. Sizi -40 dereceye kadar olan soğuk havalarda ısıtmak için Waterfallproof Puffer'ın yalıtımına dünyanın en hafif katı malzemesi olan aerojel entegre edilmiş. Basitçe söylemek gerekirse, hava ne kadar sert olursa olsun sizi sıcak ve kuru tutmak için tasarlanmış bir Vollebak ürünü ile karşı karşıyayız. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.