Özel yapım karavanlar, özellikle arazi kullanımına uygun olanlar, giderek büyüyen bir pazar haline geliyor. Ford, Transit ticari minibüsünün araziye hazır bir versiyonu olan Transit Trail ile bu #vanlife akımına katılmayı daha erişilebilir hale getirmek istiyor. Bu hamleyi Ford'un, kullanıma hazır bir karavan üretmeye başlayacağı şeklinde düşünmeyin. İster üçüncü taraf bir karavan üreticisi görevlendirin, ister kendiniz yapın, sizi en üst düzeye çıkarmak için en yetenekli temel aracı sağlamayı hedefliyorlar.

Ford bu Transit Trail ile minibüs üretiminin zaman alan, pahalı ve özel bilgi gerektiren "korkutucu kısımlarını" ele alıyor. Ford'un sunduğu arazi süspansiyonu, kendinizin temin etymeye çalışacağı üçüncü taraf bir üründen tasarruf etmenizi sağlıyor. Süspansiyon işleminin garanti kapsamında ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Fabrika çıkışı bir özellik olduğu için de aracın sürücü yardım teknolojisi ile tamamen uyumlu olarak çalışıyor.

Ford bir çatı havalandırma fanı da ekleyerek, çatıyı kendi imkanlarınızla delip bir havalandırma fanı eklemek zorunda kalmamanızı istiyor. Ayrıca, bir Upfitter Paketi kullanarak elektrik sistemini ek aksesuarlara güç sağlamak için yapılandırıyorlar. Transit Trail, iç mekanı nasıl donatırsanız donatın, Ford'un 3.000'den fazla bayi ve servis merkezi ağında onarılabilecek bir stok Ford aracı olacak.

Transit Trail, Ford'un bu konfigürasyonda 310 beygir güç ve 542 Nm tork üreten 3.5 litrelik çift turbo EcoBoost V6 motorunu kullanıyor. Bu motor, 10 vitesli otomatik şanzıman ve Mud/Ruts dahil olmak üzere beş sürüş modu sunan Ford'un Akıllı AWD sistemi ile harika eşleşiyor. Transit Trail, orta ve yüksek çatı versiyonlarında mevcut. Ayrıca uzatılmış bir yüksek tavan modelini de tercih edebilirsiniz. Transit Trail, Heavy Duty Tow paketi ile yaklaşık 3 ton ağırlığı rahatlıkla çekebilir.

2.25 inçlik süspansiyon kaldırma ve daha büyük 30,5 inç Goodyear Wrangler Workhorse arazi lastikleri ile sürüş yüksekliği 8,89 cm artırılmış. Transit Trail için toplam yerden yükseklik 17 cm. Görünüm modifikasyonları arasında siyah bir ızgara, 16 inç siyah alaşım jantlar, sıçrama korumaları ve güzel bir ön tampon yer alıyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.