M performans bölümünün 50. yılını kutlayan BMW, şirket tarihindeki en övülen üç harfi, yani CSL'yi geri getiriyor. Yeni BMW 3.0 CSL, aerodinamik olarak şekillendirilmiş karbon fiber gövdeye ve 560 beygir güç ve 547 Nm tork üretebilen  turboşarjlı 3 litrelik sıralı altı silindirli motora sahip,  M4 modelinin oldukça değiştirilmiş bir versiyonu. Sunulan tek şanzıman altı ileri manuel ve otomobilden sadece 50 adet üretilecek.

BMW 3.0 CSL, BMW M'nin şimdiye kadar ürettiği en seçkin otomobil olarak benzersiz bir tasarımı saf performans deneyimiyle birleştiriyor. Olağanüstü yüksek performanslı bu otomobil, 1970'lerde ortaya çıkan, yarış pisti teknolojisinin günlük kullanıma taşınması konseptini günümüze taşıyor. Dinamik dış tasarım, spor otomobil kokpiti, hafif yapı, düz 6 silindirli motor, manuel şanzıman ve arkadan çekiş gibi karakterinin tüm yönleri bir BMW M otomobilinin geleneksel ilkelerine dayanıyor. Sadece 6 ileri şanzıman seçeneği ile satışa sunulacak olan BMW 3.0 CSL, 50 adetle limitli olarak üretilecek.

En güçlü sıralı 6 silindirli motor.

BMW 3.0 CSL için özel olarak daha da geliştirilen M TwinPower Turbo teknolojisine sahip sıralı 6 silindirli motor versiyonu, maksimum 412 kW (560 hp) güç sağlayabiliyor. Bu sayede, yarış pistleri dışında sürülebilecek bir BMW M otomobilinde şimdiye kadar kullanılan en güçlü sıralı altılı motora sahip model oluyor. 2,9 kg/hp güç-ağırlık oranına sahip bu canavar 300 km/s'in üzerinde bir maksimum hıza sahip.

BMW 3.0 CSL Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Gerçek:

1. Bir efsanenin dönüşü
2. Maksimum güç çıkışı 412 kW (560 hp)
3. Sadece 50 adet üretilecek
4. Bavyera'da el yapımı olarak üretilecek
5. Karbon fiber parçaların performans üzerindeki olağanüstü payı