Son on yılda, retro esintili arabalar giderek daha popüler hale geldi ve hemen hemen her büyük üretici şu anda kendi markasının eski arşivlerine dayanan bir araç sunuyor. Ford GT, Alpine A110 ve MINI Cooper gibi modeller mevcut bir sürüşe modernize edilmiş bir görünüm kazandırma konusunda olağanüstü bir iş çıkarırken, diğer markalar eski modellerinin görünümünü ve ruhunu yakalayamadı. Bunun bariz bir örneği olarak en yeni nesil Toyota Supra'yı gösterebiliriz. 

Supra'nın öncüllerine daha sadık kalan bir tasarım oluşturma çabası ile Hakosan Design'dan yetenekli konsept sanatçısı Luis González, yeniden düzenlenmiş bir Supra'nın kendi yorumunu oluşturmayı seçti.

Projenin başlangıç ​​noktası olarak Hakosan, daha popüler olan dördüncü nesli kullanmak yerine, '86'dan '93'e kadar üretilen üçüncü nesil model olan A70 Supra'yı seçti. Güçlendirilmiş ve geliştirilmiş bir şasi etrafında inşa edilen bu neo-retro tarzdaki A70'e, genişletilmiş çamurluklar, arka difüzör, yan etekler, düşük profilli bir arka kanat ve tamamen yeniden tasarlanmış bir ön uç içeren tamamen yeni bir gövde paketi verildi. Cyberpunk'tan ilham alan eksiksiz LED far ile birlikte Supra'ya özel bir jant setini de uygulayan sanatçı, donörü modernize eden dokunuşları, ayırt edici görsel özelliklerinden hiçbirini değiştirmeden yapmayı başarmış.

Hakosan Design, A70 Supra'ya modern elektrikli otomobillerden bir dizi tasarım esintisi de kattı. Tavana monte bir mini rüzgarlık, dört üniteli LED sis farları, kırmızı kaliperli Brembo frenler ve özel Supra markalı LED arka lamba gibi detayları bu esintiler arasında sayabiliriz. Merkezi çift çıkışlı egzoz kurulumuna ek olarak, Supra'nın duruşu da hafifçe elden geçirilmiş ve genel yan profili düzeltilmiş. Kesinlikle belirgin şekilde daha şık bir çizgiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç olarak, Hakosan Design'ın A70'i tamamen modernize etmek için olağanüstü bir iş çıkardığını görüyoruz. Benzer bir tasarım yaklaşımına sahip retro esintili bir üretim modelini görmek istediğimizden, birkaç üreticinin Hakosan'ın bu çalışmasından etkilenmesini umuyoruz. 

Hakosan Design'ın diğer çalışmalarını incelemek isterseniz buraya tıklayın.