Ducati, ilk elektrikli motosikleti V21L'yi tanıttı. Bu canavar 2023'ten itibaren MotoE'de yarışacak standart motosiklet olacak.

V21L prototipiyle karşılaştırıldığında görsel olarak pek bir değişiklik olmadığını söylemek mümkün. Sadece renk şemasının biraz ayarlanmış olduğunu ve karbon kaplamanın kısmen kırmızı çizgilerle donatıldığını görebiliyoruz.

Ducati V21L verileri

Ağırlık 225 kg olup, bunun 110 kg'ı yalnızca 18 kWh'lik bataryalara atfedilebilir. Salınım kolu, doğrudan akünün karbon fiber mahfazasına flanşlanmış. Güç açısından 150 hp veya 110 kW olacağı belirtilmiş. Maksimum tork değerinin 140 Nm olan bu motosikletin maksimum hızı ise 275 km/s'. Bu veriler mevcut durumu açıklıyor fakat MotoE'de başlamadan önce bir iki şeyin değişme ihtimali de var.

Önde sönümleme, Öhlins'in 43 mm ters çatalı olan NPX 25/30 tarafından sağlanıyor. Arka kısım bir Öhlins TTX36 şokuyla sönümleniyor. Tabii ki, her şey tamamen ayarlanabilir. Ayrıca aynı üreticiden bir direksiyon amortisörü de var. Frenleme, daha iyi soğutma sağlaması gereken Brembo'nun ekstra optimize edilmiş bileşenleri ile yapılıyor. Fren disklerinin çapı 338,5 mm ve daha kalın. Daha büyük bir ısı değişim yüzeyi oluşturmak için iç çaplara nervürler de eklenmiş.

Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.