P.50, ilk olarak 1962'de Man Adası'nda bulunan Peel Engineering Company'nin buluşu olarak ortaya çıktı. Fiberglas gövdesi ve 49cc'lik küçük motoruyla sadece 136 kilo ağırlığa sahip olan P.50 mikro araba, şimdiye kadar yapılmış en küçük otomobil olarak tanıtılıyor. 

IKEA mobilyaları kullanmayı seviyor ve kendi ev eşyalarınızı monte etmekten zevk alıyorsanız şimdi de sıra arabanızda. Bir P.50 kitini satın alarak kendi elektrikli mikro arabanızı oluşturabilirsiniz. Elektrikli veya küçük bir 49cc fosil yakıtlı seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Aslında daha güçlü motor seçenekleri de sunuluyor fakat kullanım amacını düşününce çok da lüzumlu değil gibi. Fiberglas gövde 137 cm uzunluğunda ve 99 cm genişliğinde, üç tekerlekli, süspansiyonlu ve disk frenli. İsteğe bağlı olarak özel boya ve trim seçenekleri ile çeşitli renkler elde edilebilir. 

İnsanın kendi arabasını kendisinin montaj ederek kullanacağı fikri gerçekten çok heyecan verici. Bu güzel haber ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.