İtalya'nın “Motor Vadisi”nde bulunan Energica, ilk olarak 2014 yılında kurulmuş öncü bir elektrikli motosiklet şirketidir. Şimdiye kadar yalnızca tam perdahlı ve naked süper motosikletler ürettiyorlardı. Şimdi ise yepyeni Experia Green Tourer'ın lansmanı ile macera bisikleti sektörüne giriyor.

260 kg ağırlığa ve 84,5 cm'lik bir koltuk yüksekliğine sahip olan bu spor-macera-tur aracı, alüminyum yan plakalara ve dökme alüminyum salıncak koluna sahip boru şeklinde bir çelik kafes çerçevenin etrafına inşa edilmiş. 

İtalya, Mugello'daki MotoE Dünya Kupası yarışında tanıtılan Experia, Energica'nın süper motosikletlerinin çift LED far düzenini ve genel tasarım dilini koruyan gagalı bir ön uç tasarımına sahip. Önde ve arkada 150 mm hareket sağlayan tamamen ayarlanabilir ZF Sachs süspansiyon kurulumunun yanı sıra, Launch Edition versiyonunda standart olarak sunulan ve 112 litre depolama alanı sağlayan isteğe bağlı bir sert bagaj paketine de sahip. Isıtmalı elcikler, Brembo frenler, alüminyum döküm jantlar, 5” TFT ekran, kilitlenebilir saklama bölmesi, iki USB bağlantı noktası, ileri ve geri park yardımı, altı seviyeli çekiş kontrolü, Bosch 9.3 viraj ABS, yedi profil, dört sürüş modu ve dört rejeneratif frenleme modunun tümü de standart olarak geliyor.

Experia, EMCE Daimi Mıknatıs Destekli Senkron Relüktans Motor (EMCE Permanent Magnet-Assisted Synchronous Reluctance Motor) tarafından desteklenmektedir ve motosikletin Lityum polimer bataryasının %0'dan-%80'e sadece 40 dakikada ulaşmasını sağlayan tamamen yeni bir Rechargeable Energy Storage System (Şarj Edilebilir Enerji Depolama Sistemi) ile eşleştirilmiştir. Bu da onu var olan en hızlı şarj olan elektrikli motosiklet yapıyor. 

Experia, şehirde 420 km ve otoyolda 257 km menzil sunuyor. Bu 75kW (102hp) motor arka tekerlekte 900Nm'lik bir tork üretirken, 3,5 saniyelik 0-100 hızlanma zamanı ve elektronik olarak sınırlandırılmış 180 km/s'lik bir maksimum hıza izin veriyor.

Yaklaşık 26,000 € başlangıç fiyatına sahip olan 2023 Energica Experia Green Tourer Macera Motosikleti teslimatlarının bu sonbaharda başlaması planlanıyor. Energica, önümüzdeki aylarda Experia için bir dizi aksesuar ve yükseltme de üteceklerini bildirdi. Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.