Birinci sınıfa büyük sahneye geri dönen BMW M Motorsport, BMW M Hybrid V8 ile uluslararası prototip yarışlarına geri dönüyor. Bu yeni otomobil 2023 sezonu itibarıyla, IMSA serisinin yeni GTP sınıfında; 24 Hours of Daytona, 12 Hours of Sebring ve ikonik Petit Le Mans gibi prestijli klasiklerde zafer elde etmek için mücadele edecek. BMW prototipi ile alınan son büyük zafer 1999'da BMW V12 LMR'nin 24 Saatlik Le Mans'ı birinciliği olmuştu. Aynı araç o sezonda 12 Saatlik Sebring yarışında da zafer kazanmıştı. 

Yönetmelikler, LMDh yarış arabalarının bir yanmalı motora ve bir elektrik motoruna sahip olması gerektiğini belirtiyor. Her üretici kendi yanmalı motorunu kullanabilirken, elektrik motoru, akü ve şanzıman standart parçalar oluyor. BMW M Motorsport, BMW M Hybrid V8'i geliştirmek için efsanevi İtalyan yarış arabası uzmanı Dallara ile yakın bir şekilde çalışıyor. 

BMW Group Designworks BMW M Hybrid V8'in tasarımında, 50. yıl dönümü grafikleriyle tamamlanan kamuflaj kırmızı, beyaz ve mavi renk düzenini kullanmayı tercih etmiş. BMW Icon farlar, M aynalar ve arka lamba uygulaması, BMW'nin motor sporlarındaki tarihine de atıfta bulunuyor. Bu futürist yarış aracını gelecek yıl IMSA sezonu başladığında görebileceğiz. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.