Elektrikli araç sektöründe yaşanan hızlı gelişmeler, üreticilerin daha önce hiç görülmemiş ve mümkün olmadığı düşünülen en yüksek hızlar, hızlanma ve güç çıkışları gibi performans yeteneklerinin kilidini açmasına izin verdi. Bu durum, DEUS Automobiles'in yeni tamamen elektrikli hiper arabası Vayanne'ni piyasaya sürmesiyle mükemmel bir şekilde özetleniyor.

Avusturyalı start-up Deus'un, 2022 New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Vayanne elektrikli hiper otomobilini tanıtmasıyla radikal bir stile sahip elektrikli bir araç piyasaya sunulmuş oldu. Deus Automobiles, Italdesign ve Williams Advanced Engineering arasındaki ortaklığın bir ürünü olan Vayanne, 2.200 beygir ve 2000Nm tork üreten elektrikli bir aktarma organına sahip olacak. Deus Vayanne, 0-100km/s hızlanmasını 1,99 saniyede gerçekleştirebiliyor ve en yüksek hızının da yaklaşık 400km/s olacağı tahmin ediliyor. Tabi bu rakamları test ederek maksimum 483 km olan menzile ulaşabileceğinizi düşünmeyin. Dış görünümde sunulan sonsuzluk hissi ön ve arkada Mobius hatlı tema ile mümkün olmuş.

Toplamda sadece 99 adet ile sınırlı olarak üretilecek olan DEUS Vayanne Hypercar, müşterilerin taleplerine göre çeşitli opsiyonlarda sunacak. 2025 yılından itibaren teslimatlarına başlanması planlanan bu harika otomobil hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.