2021'de Audi ile anlaşma imzaladığından beri, Ken Block ve Ingolstadt ekibi arasındaki resmi ortaklıktan doğan birçok proje gördük. Daha önce Block'un kişisel '80'ler dönemi Audi Sport quattro “Repli-Mod” ve S1 e-tron quattro “Hoonitron” Gymkhana Prototipinin tanıtımlarını sizlere yapmıştık. Drift ve ralli efsanesi Ken, şimdi de Audi'nin ona ve Hoonigan ekibine "alın oynayın" diye verdiği RS e-tron GT modellerinden oluşan küçük bir filodan birini seçmiş ve onu günlük kullanımı için elden geçirmiş.

Gezegendeki en hızlı RS modelini temsil eden Block'un yeni bu günlük sürüş aracı, RS özellikli bir e-tron GT olarak hayata başladı, ancak zaten güçlü olan otomobilin 440-kW (590-hp) çift motor konfigürasyonuna ek olarak 35kW (26hp) ilave edilmiş ve toplam 475kW'a (637hp) ve 840Nm'den fazla anında erişilebilir torka yükseltilmiş. Block ayrıca, resmi jant sponsoru (ve komşusu) Rotiform'u, resmi lastik sponsoru olan TOYO'nun Spor model lastikleriyle donatılmış bir dizi aero-disk donanımlı altı kollu jantla yeni Audi'sini donatmaya davet etmiş.

RS-spec e-tron GT, estetik açıdan büyük ölçüde standart kalırken, birkaç önemli dokunuş yapmadan da bırakmamışlar. Sport quattro “Repli-Mod” gibi Block'un yeni e-tron GT'si de tek renkli kirli beyaz Hoonigan ve sponsor markalarıyla mat beyaz bir görünüme sokulmuş. Bu düz beyaz boya, siyah ayırıcılar, ızgara, aynalar ve kaplamanın yanı sıra karbon fiber giriş çevreleri, karbon fiber tavan ve kırmızı fren kaliperleri ile kontrast oluşturuyor. Otomobilin son rötuşu, aynı kirli beyaz renkte ve Audi, Rotiform, TOYO ve Hoonigan markalarının imzalarını taşıyan vantuzlu tavan bagajı ile yapılmış.

Tıpkı Sport quattro "Repli-Mod" ve S1 Hoonitron Prototype'da olduğu gibi, Block'un bu yeni günlük kullanım aracı, Audi ile işbirliği içinde yapılacak olan Gymkhana yarışçılarını görmek için bizi inanılmaz derecede heyecanlandırıyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.