Günümüzün tam boyutlu lüks SUV modellerinin tümü arasında, BMW'nin X5'i kadar showroom zemininde bile off-road yeteneğini hissettiren çok az araç var. Bunu fark eden ünlü otomotiv konsept sanatçısı Carlos Pecino (colorponge),  dördüncü nesil bir X5'i sıkı bir çöl yarışçısına dönüştürmeye karara verdi.

İspanya doğumlu fakat Londra'da yaşayan sanatçı, yeni bir G05 X5'in 3D modeliyle başlayarak aracın tasarımını tamamen elden geçirdi. Gövdenin bir kısmını ve diğer pek az şeyi yerli yerinde bıraktı. Artık dış iskelet tarzı bir çatıya sahip olan X5, BFG lastikleri ile kaplanmış özel tasarımlı bir dizi jant üzerine oturtulmuş ve artık kaldırılmış bir süspansiyon kurulumu bulunuyor. Önde ve arkada devasa şekilde genişleyen çamurluklar artık daha büyük tekerlekleri ve lastikleri ve bunların artan süspansiyon hareketini yerleştirmek için gerekli alanı sağlıyor.

Dış kısım küçük M Racing logoları ve çok tonlu mat bir görünümle gizlenirken, iç kısımda tam bir takla kafesi, yarış koltukları ve ön camın üstüne yerleştirilmiş bir dizi LED ışık çubuğu bulunuyor. Yapı ayrıca yandan çıkışlı bir egzoz tertibatı, hızlı açılan gövde bağlantı elemanları, özel ön ve arka çelik tamponlar, X5'in stok muhafazalarına yerleştirilmiş LED şerit farlar, mini ön ayırıcıya yerleştirilmiş entegre bir ışık çubuğu ve lüks SUV'nin arka koltuklarının bir zamanlar olduğu yere konumlandırılmış tam boyutlu bir yedek tekerleğe de sahip.

Bu çalışma, Carlos Pecino ve Ash Thorp'un Make Haste Corp (M.H.C.) projesine yaptıkları en son ekleme olsa da, seri tamamlanmadan önce yarım düzine render daha çıkarmayı planlıyorlar. M.H.C. için hem Thorp'un hem de colorponge'nin sosyal medya kanallarını kontrol ettiğinizden emin olun.