Klasik otomobillerin elektrikli dönüşümleri son birkaç yılda giderek daha popüler hale geldi. Birleşik Krallık'ta yeni bir otomotiv şirketi, geliştirdikleri tamamen elektrikli 1960'ların Ford Mustang'ini piyasaya sürerek bu akımı bir sonraki seviyeye taşımış gibi görünüyor. Merkezi Londra dışında olan bu şirketin adı Charge ve bu alanda yeni bir oyuncu olsa da firmanın mühendislerinin daha önce McLaren'den Range Rover'a ve F1 araçlarına kadar her şey üzerinde çalışmış olmasıyla birlikte muazzam bir deneyim zenginliğine sahip.

Basitçe "Electric Mustang" olarak adlandırılan Charge'ın bu üretimi, 1967 Ford Mustang Fastback'i temel alıyor ancak elektrikli versiyonu orijinali ile çok az parça paylaşıyor. Londra'da özel olarak elle inşa edilmiş olan Electric Mustang, resmi lisanslı bir gövde kullanıyor ve '67 Fastback'in ikonik çizgilerini ve siluetini korurken, tasarımını modernize ederek araca çok daha modern bir his veriyor. Şirket, Electric Mustang'in restore edilmiş, elektrikli bir klasik otomobilden çok daha fazlası olduğunu, daha ziyade yepyeni, tamamen yeniden geliştirilmiş ve yeniden tasarlanmış lüks bir araç olduğunu açıkça belirtiyor.

Son teknoloji bileşenler ve özel bir dijital ara birimin yanı sıra ciddi anlamda etkileyici bir elektrikli güç aktarma organı ile donatılmış olarak gelen Electric Mustang, 400kW (536hp) güç ve daha da etkileyici 1500Nm anlık tork üretebiliyor. Bu konfigürasyon da 3,9 saniyelik 0-100km/s hızlanma süresine izin veriyor. Tek bir şarjla 320km menzil sağlayan 64kWh batarya paketi ile eşleştirilmiş olan aracın içi de tamamen elden geçirilmiş. Singer gibi seçkin markalar ile rekabet edebilecek düzeyde bir işçilik ve ayrıntılara gösterilen özen gerçekten göz kamaştırıcı.

Charge'ın sadece 499 adet üretileceğini belirttiği 1967 Ford Mustang Fastback tabanlı bu "Electric Mustang" 350.000 £ (~ 458.800 $) gibi bir başlangıç fiyat etiketi ile satışa sunuldu. Müşterilere otomobilin hem içi hem de dışı için bir dizi ısmarlama seçenek sunulduğundan, her ünite de benzersiz olacak. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.