Manhart ne zaman yetenekli elleri ile herhangi bir araca dokunursa dokunsun, sonuç olarak etkileyici bir yapı ortaya çıkaracağı garantidir. Bu durum, güçlendirilmiş Bimmer'larında ve agresif Audi çalışmalarında rahatlıkla görülebilir. Manhart şimdi de, Mercedes-Benz'in performans alt markası olan Mercedes-AMG'den rol çalarak, üç kollu yıldızın portföyünde bulunan en yeni Mercedes-AMG SL modelini güçlendirmeye başlama planlarını açıkladı.

Yenilenen roadster, Manhart'ın 800 beygir ve 999Nm'den fazla torka sahip turbo performans kiti sayesinde büyük iyileştirmeler alarak, 2022 Mercedes-AMG SL'nin, 577 beygir ve 800Nm tork seçeneği sunan standart donanım seçeneği ile karşılaştırıldığında oldukça şaşırtıcı bir durum. Turboşarjlar, ara soğutucu, karbon fiber parçalardan bahsetmiyoruz bile. Ancak Manhart'tan beklenen de tam olarak bu değil mi?

Güçlendirilmiş performans özelliklerine rakip olmak zor olsa da, Manhart yine de bu muhteşem aracı oldukça zarif bir hız canavarına dönüştürmeyi başardı. SL 800 R, Manhart'ın imzası olarak kabul edilen siyah bir dış cephe ve vurgulu altın çıkartmalarla tamamlanmış. Gösterişli Roadster'ı tamamlayan diğer unsur ise, daha da fazla altınla vurgulanan Manhart'ın çift kollu Concave One jantları olmuş. Son olarak, SL 800 R, daha zarif ve daha agresif bir duruş sağlamak için alçaltılmış.

Bu geliştirilmiş Manhart Mercedes-AMG SL 800 R için henüz bir fiyat bilgisi paylaşılmadı. Araç ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz şirketin web sitesine göz atabilirsiniz.