Fransız üretici DS, Formula E'deki başarısını E-Tense Performance konsept süper otomobilinde kullanıyor. İki kez Formula E şampiyonluğu bulunan DS, tek kişilik yarış arabalarının elektrikli güç aktarma organlarını aldı ve dört tekerleği de toplam 805 beygir gücüyle çalıştıran iki kapılı, iki koltuklu bir coupe'ye nakletti. Araç, ön/arka bölme aks başına 335 ve 469 beygir güç sunarken, 8000Nm'lik devasa bir tork üretebiliyor. Aracın bataryası, optimum ağırlık dağılımı için arkaya doğru monte edilmiş bir karbon-alüminyum mahfazaya oturtulmuş. 600kW'lık bir rejeneratif frenleme rakamına izin veren batarya, güvenlik için dahil edilmiş olmalarına rağmen, aslında geleneksel hidrolik frenlere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. DS, direksiyon başında Formula E şampiyonları Jean-Éric Vergne ve Antonio Felix da Costa bulunurken 0-100km/s hızlanmasının 2 saniyelik bir süre içerisinde gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Siyah deriyle süslenmiş otomobilin içi ayrıca yarış tipi koltuklar, Formula E direksiyon simidi ve bu proje için özel olarak geliştirilmiş ultra premium FOCAL Utopia ses sistemi ile donatılmış. Aerodinamik ek kapaklarla donatılmış 21 inçlik bir jant setine binen E-Tense Performance, aynı zamanda, baktığı açıya ve aydınlatmaya bağlı olarak renk değiştiren bukalemun tarzı bir dış cephe boyasına da sahip.

DS'nin projedeki nihai amacının,  hem yeni teknolojilerin kilidini açmak hem de daha erişilebilir fiyatlı ancak yine de tamamen yüksek performanslı ve son teknoloji bir elektrikli otomobil serisi sunmak için üretim ve geliştirme maliyetlerini düşürmek olduğunu belirtiyor.  DS E-Tense Performance konsept elektrikli otomobili hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.