Özel seri otomobil modelleri, kendi başlarına benzersiz olmakla birlikte, otomotiv alanında yaygın olarak görülebiliyor. Çok sayıda lüks markanın yanı sıra, parası bol çok sayıda otomobil fanatiği de ısmarlama ve özel temalı lüks araçlar yaratmayı düzenli bir alışkanlık haline getirdiler. Yüksek profilli sanatçıların avangard bir otomobilin tasarımına el attığı birkaç örnek var, ancak bu sanatsal arabaların gerçekten halka satıldığını nadiren görebiliyoruz. BMW, ikonik sanatçı Jeff Koons tarafından tasarlanan sınırlı sayıda Pop Art temalı M850i ​​xDrive Gran Coupé'yi satarak bu kalıbın dışına çıkmayı amaçlıyor.

"BMW tarihinin en özenle tasarlanmış aracı"
olarak adlandırılan THE 8 X JEFF KOONS, aslında hiper stilize bir M850i ​​xDrive Gran Coupé. Alman otomobil üreticisiyle yıllarca süren işbirliğinden sonra Koons en sonunda hayalindeki arabayı tasarlayabildi. Bu göz alıcı model, enerjik Pop Art stilini sergiliyor ve maviden gümüşe ve sarıdan siyaha kadar on bir farklı dış rengi bir araya getiriyor. Her arabanın sadece boya işi bile 200 saatten fazla sürüyor olsa da bu sanatsal ve özenli yaklaşım karşılığını rahatça alıyor. Pop Art stili, Gran Coupé'nin çizgilerini vurgulayan geometrik unsurlarla harika bir şekilde uyum sağlıyor. Koons'un geçmiş BMW tasarımlarına aşina olan hayranları, patlayan çizgi motifini hatırlayacaktır.

THE 8 X JEFF KOONS'un içi de dış güzelliğine benzer şekilde oldukça görkemli. Koltuklar, çizgi romanların altın çağında kullanılan klasik süper kahraman renklerine adeta bir saygı duruşu niteliğindeki parlak mavi ve kırmızı renklerde birinci sınıf deri döşemeye sahip. Her ne kadar dış tasarımın renkleri ve stili enerjik, patlayıcı ve dinamik olsa da, iç tasarım buna göre biraz daha sade kalmış ama kesinlikle sıkıcı değil. Koons'un imzasını taşıyan bardak tutucu panel de dahil olmak üzere iç mekanın her yönü harika bir şekilde detaylandırılmış.

İlk THE 8 X JEFF KOONS, Christies tarafından açık artırmaya çıkarılmadan önce New York'taki Rockefeller Plaza'da sergilenecek ve geliri Uluslararası Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezine gidecek. Toplam 99 adet üretilecek olan bu özel seri otomobil ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.