PC'lerin evrimlerinde uzun bir yol kat ettiğini söylersek, bu yüzyılı hafife almış oluruz. Neredeyse her hafta bir teknoloji devi bilgisayarlarından biri için yeni bir özelliği açıklasa da aslında pek ilerleme kaydettiğimizi söyleyemeyiz. Neyse ki, 2022 CES vesilesiyle, çığır açan bilgisayarlardan oluşan bir salvo ile tedavi ediliyoruz. Hepsi farklı şekil, boyut ve renklerde olsa da, gerçekten dikkatimizi çeken bilgisayarlardan biri CyberPowerPC'nin Kinetic Series Case'i oldu.

Kinetic Series Case kendi başına bir bilgisayar olmasa da, bazı parçalarının, yapısal bütünlüklerini bozmadan hareket edebileceği şekilde tasarlanmış, bir mimari konsept olan kinetik mimariden ilham alan bir PC kasası olduğunu söyleyebiliriz. 

Tabii ki, kinetik mimari yaklaşımının genellikle bir amacı vardır. Binaların kendilerini daha iyi yalıtmasına veya enerji tasarrufu yapmasına imkan tanır. CyberPowerPC çalışanları da bu düşünceyle yola çıkarak, neredeyse nefes alan bir yaratığa benzeyen bir PC oluşturmak için bu konsepti bilgisayarlarına aktarmışlar. Ayrı ayrı kontrol edilen 18 havalandırma deliğine sahip Kinetic Series Case, bilgisayarın dahili sıcaklık sensörlerinin gösterdiğine göre hava girişine izin vermek için belirli havalandırma deliklerini açıp kapatmasını sağlayan akıllı hava akışı sistemini kullanıyor. 

Kinetic Series Case'in tasarım yaklaşımının ardındaki düşünce, yalnızca bir grup dahili fan eklemek yerine, bilgisayarı soğutmak için uygun miktarda hava akışı sağlamak ve böylece gerçek zamanlı olarak çalışan bir kasa oluşturmaktı.

Ayrıca, Kinetic Series Case, bilgisayarın sıcaklığını dengelemenin yanı sıra gürültü ve toz kontrolünü düzenlemek için açılıp kapanarak tasarımına çok yönlülük katmanı da ekliyor. Bu, "daha çok değil, daha akıllıca çalışmanın" gerçek bir örneği. CyberPowerPC henüz bir çıkış tarihi veya perakende fiyatı vermedi, ancak Kinetic Series Case'in bu yıl içinde piyasaya çıkması beklenebilir. Daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.