Yat tasarımı, büyüleyici ve hayranlık uyandıran bir alan. Müşterilerinin neredeyse sınırsız kaynakları nedeniyle, bu alanda çalışan tasarımcılar, hayal gücüne meydan okuyan ve sınırları zorlayan deniz araçları tasarlamak için tüm yaratıcı zekalarını kullanma yetkisine sahiptirler. Eşsiz ve harika tasarlanmış bir yat görmek olağandışı bir şey değil, ancak yatlar çok nadiren uçmak gibi akıl almaz şeyler yapar. Lazzarini Design Studio'da çalışanlar, aklınızı başınızdan alacak uçan bir katamaran konsepti tasarlarken tam olarak bunu düşünerek Air Yacht'ı ortaya çıkarmışlar.

150m'lik bu konsept, kısmen süperyat, kısmense keşif balonu ve her türlüsü bir harika. Bir katamaran ile bir keşif balonunun tasarımlarını kaynaştıran hibrit tasarımı sayesinde, havada da tıpkı denizde süzüldüğü gibi ilerleyerek ağızları açık bırakıyor. Uçan bir makine olduğu gerçeği göz önüne alındığında, yapımında daha çok karbon fiber tercih edilmesi şaşırtıcı olmamış.

Air Yacht her ne kadar konsept olarak tasarlanmış bir araç olsa da, Lazzarini bu hava aracını almak için sıraya girecek milyonerleri bulacağına emin. Estetik açıdan bakıldığında, Air Yacht, The Jetsons'daki en havalı aileden geliyor gibi görünüyor. Pürüzsüz eğriliği, merkezi güvertesi, 360 derecelik manzara sunan güvertesi ve ikiz helyum balonları üzerine monte edilen güneş panelleri ile muhteşem, çarpıcı bir yat. Eğer bir multi milyoner iseniz taleplerinizde de sınır olmayacaktır. Dolayısı ile bu konsepte bir helikopter pisti bile eklenmiş. 

Lazzarini, Air Yacht'ı yaklaşık 48 saat boyunca 60 knot (111km/s) hızlarda uçurmayı planlıyor, bu da yavaş bir uçuş için mükemmel. Milyarderler bu muhteşem yatın su üzerinde yaklaşık 5deniz mili hızla ilerlemesini de isteyebilirler. 

Daha fazla bilgi almak isterseniz Lazzarini'nin web sitesini ziyaret edin.