Harika çekilebilir karavanlar var ve bir de Airstream karavanlar var. Ohio merkezli karavan üreticisinin ikonik alüminyum karavanları, hem açık hava meraklıları hem de tasarım meraklıları için bir favori olduğundan, mükemmel çekme karavanlar yapmak için uzun süredir standart belirleyici olarak görülüyorlar. Dünya, sürekli büyüyen elektrikli araç paradigma değişimini benimsemeye devam ederken, karavan ve otomotiv alanlarında hizmet veren şirketler de teknolojik ve performans yeteneklerini geliştirirken, ürünlerinin tamamen elektrikli modellerini oluşturmanın çığır açan yollarını buluyorlar. Bütün bunları bir araya getirince, Airstream'in bunun dışında kalması düşünülemezdi tabii ki. İşte karşınızda kesinlikle büyük etki yaratacak yeni bir elektrikli çekme karavan konsepti eStream.

eStream ilk bakışta, o tanıdık parlak gümüş dış cephesi ile standart Airstream karavanlarına benziyor. Fakat, karavanın içine ve teknik özelliklerine bir bakış attığınızda, bunun gerçekten de ikonik treyler markasının evriminde bir sonraki adım olduğuna ikna olacaksınız. eStream konsepti, ana şirket Thor Industries'in, bağımsız motorlardan ve yüksek kapasiteli lityum iyon pillerden oluşan ve kendinden tahrikli teknolojiyi kullanan, yüksek voltajlı elektrikli şasisi üzerine inşa edilmiş. Yani bu çekme karavan, kendi kendine hızlanabilme yeteneği sayesinde, onu çeken aracın daha az yakıt tüketmesini sağlıyor. Ayrıca, eStream'in aerodinamik tasarımının hareket esnasında sürtünmeyi azalttığı da belirtiliyor.

eStream'in muhtemelen en havalı özelliği, aracınızdan bağımsız olarak telefonunuzla onu hareket ettirebilmenizdir. Karavan ayrıca, ses kontrollü bir yaşam alanı sunmak için entegre Amazon Alexa sisteminin yanı sıra pillerinizin güç seviyelerini kilometreye kadar doğru bir şekilde izleyen yüksek kapasiteli pil teknolojisine de sahip.

Halihazırda üst üste yığılmış bu yenilikler dizisine, eStream'in güç üreten yerleşik çatı üstü güneş panellerini de ekleyince, uzun süre şehirden uzak kalabileceğiniz, kendi kendine yetebilecek bir çekme karavan konsepti ile karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. 

Zaten öldürücü olan bu konseptin kullanılabilirliğine katkı sağlayan dijital bir arayüz sayesinde karavanınız ile ilgili ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere erişebiliyorsunuz. Airstream, eStream konseptinin ne zaman üretileceği konusunda henüz bir bilgi paylaşmadı, ancak bu konseptin ve benzer diğer modellerin çok geçmeden karavan parklarında devrim yaratacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Aşağıdaki videoları mutlaka izlemelisiniz. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.