Yüksek performanslı kamyonet ve arazi aracı pazarlarının popülaritesi hızla artmaya devam ederken, giderek daha etkileyici anahtar teslimi arazi modelleri görmeye başladık. 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.5 saniyede çıkan ve çok maksatlı bir elektrikli arazi aracı olan Wolfgang LA'nın “Thundertruck” konsepti gerçekten kendi alanında teknolojik bir sıçrama yaratıyor.

Cybertruck benzeri bir tasarıma sahip Thundertruck'ta; tam boy sürgülü mutfak, entegre uzatılabilir araç yükleme rampaları ve katlanır basamaklar, büyükçe bir yatak, yerleşik çatı çadırı, yenilikçi HD portbagaj ve bir dizi saklama alanı sistemi bulunuyor. Alışık olmadığımız bir şekilde katlanıp açılan güneş panelleri ve 180kW kapasiteli, 643 km menzil sunan bir bataryayı besliyor. Böylece çift motorlu güç aktarma organlarının karnı sürekli tok kalıyor. 

Thundertruck'ın fütüristik kabini, bir baş üstü ekrana ve bu elektrikli off-roader'a konuşlandırılabilen yerleşik bir drone'dan gerçek zamanlı bilgi alan merkezi bir holografik ekrana sahip. Kendi aksı ve tekerlek takımı üzerinde hareket eden, EV'nin arka ucuna bağlanarak onu 6×6'ya dönüştüren bir pil takımı ve depolama parçası olan Menzil Genişletici Ünitesi'nden de bahsetmeden geçmeyeilim. Diğer cihazları şarj etmek için bir mobil güç bankası olarak hareket edebilen Menzil Genişletici Ünite, yalnızca şarj başına 900km'nin üzerinde menzili desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda torku %50 (1632Nm'ye kadar) ve beygir gücünü %17.5 (980hp'ye kadar) artırabiliyor.  Böylece, çekiş ve yük kapasitesini de 3500kg'dan yaklaşık 5000kg'a getiriyor.

Şu anda Thundertruck yalnızca tasarım halinde bulunuyor, ancak teknolojisinin ve özelliklerinin büyük çoğunluğunun zaten mevcut olduğu düşünüldüğünde, Wolfgang'ın gerekli desteği alması durumunda EV'nin gerçek hayatta inşa edilmemesi için hiçbir neden yok. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.