Konsept otomobiller, otomobil tutkunlarının kalplerini ve zihinlerini ele geçirme eğilimindedir çünkü neredeyse her zaman var olamayacak kadar havalı olurlar. Sınırsız miktarda kaynağa sahip büyük otomobil üreticileri bir odaya para ve yaratıcı mühendisler doldurduğunda, sonucun deli bir bilim adamının yaratabileceği bir şey olacağına garanti gözüyle bakabilirsiniz. Mesela Porsche Vision Gran Turismo, aksak dünyamız için kelimenin tam anlamıyla var olamayacak kadar havalı bir araba. Aslında, araba o kadar harika ki sadece bir ortamda var olabilir. Oyunlar.

Adından da anlaşılacağı gibi, Porsche Vision Gran Turismo, popüler video oyunu serisi Gran Turismo'nun yaklaşan yedinci versiyonunda yer alacak. Gran Turismo, 2017'den beri Porsche'leri öne çıkarırken, Porsche Vision Gran Turismo, Alman otomobil üreticisinin bir video oyununda kullanılmak üzere özel olarak oluşturulmuş ilk konsept çalışması olacak. Porsche, Vision Gran Turismo'yu yaratmak için Sony'nin bir yan kuruluşu olan Polyphony Digital ile birlikte çalışarak tüm yaratıcılıklarını sanal dünya için tek bir konseptte ortaya koymuşlar.

Para, pratiklik, konfor veya güvenlik gibi sinir bozucu değişkenler tarafından sınırlanmayan Porsche, bu fırsatı sadece biraz eğlenmek için kullanmakla kalmamış, aynı zamanda gelecekteki tasarım dilini ortaya koymak adına değerli bir deneyim olarak da kullanmış. Bu harika konsept, özellikle sportif bir yükseklik-genişlik oranı, son derece alçak bir kaput ve çok belirgin tekerlek davlumbazları ile Porsche'nin tipik orantılarını sergiliyor. Kavisli bir hologram ekran, titanyum ve karbon tasarım vurguları ve vegan deri döşemeli koltuklar içeren çarpıcı bir iç mekana da sahip.

Tabii ki, vizyonun asıl eğlencesi (sanal) performans özelliklerinde geliyor. Tamamen elektrikli konsept akıllara durgunluk veren 1.099 beygirlik bir motora (overboost kullanıldığında maksimum 1274 HP çıkışa sahip), 0-100km/s için 2.1 saniyelik bir hıza ve yaklaşık 350km/s'lik yüz eritebilecek bir maksimum hıza sahip. Bu inanılmaz konsept 4 Mart 2022'de PlayStation 4 ve PlayStation 5 için çıkacak olan Gran Turismo 7'ye özel olacak. Daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.