Mopedler, bir zamanlar inanılmaz derecede ekonomik ve faydacı doğasıyla lanse edilen son derece popüler bir ulaşım şekliydi. Bu küçük araçların yerini son yıllarda scooterlar almaya başlayınca popülerliğini de kaybetmeye başladı. Ancak İsveç'teki Doehmers Araştırma Laboratuvarı bu tamamen modern, elektrikli moped konsepti TD-MP1'i tanıtarak, son teknoloji elektrikli araçların retro tasarımlar ile nasıl harikalar yaratabileceğini ortaya koymuş oldu.

"Moppe Apparatus TD-MP1" olarak adlandırılan bu konsept, Torkel Dohmers tarafından tasarlandı ​​ve "ikonik Honda SS50'ye modern bir cevap" olarak tanımlandı. Eski ve çağdaş görsel temaları birleştiren TD-MP1, pil yuvasını, vurgulu bir eleman olarak kullanan monokok bir şasi etrafında inşa edilmiş. Modern bir salıncak tasarımı, eski bir çift arka amortisör kurulumuyla eşleştirilerek, LED arkadan aydınlatmalı dikey akrilik çıtalardan oluşan bir arka lamba yerleşimi ile kapatılmış. Nervürlü sarı deri bir selenin tercih edildiği Moppe Apparatus TD-MP1'in ön tarafında ise şeffaf bir çeyrek kaporta tarzı ön cama ve mopedin ahşap "tankından" dışarı fırlamış klipsli gidonlara sahip olduğunu görüyoruz. 

Dijital bir ekran veya geleneksel göstergeler kullanmak yerine akıllı telefonunuzu yerleştirebilmeniz için bir girinti eklenmiş. Önde ve arkada aero disk kapakları bulunan ince tekerlekler üzerine yerleştirilen motosiklet, doğrudan salıncak koluna monte edilmiş arka takımları, 3D baskılı metal imza amblemini, disk frenleri ve küçük bir pil durumu gösterge ekranını da barındırıyor.

Şimdiye kadar, Moppe Apparatus TD-MP1 yalnızca dijital ortamlarda işlenmiş. Ancak Doehmers yatırımcıları ikna etmeye çalışıyor ve yakın zamanda bu elektrikli moped konseptinin üretime geçebilmesi için gerçekten şansı var diyebiliriz. Bunu da sadece zaman içinde görebiliriz. Moppe Apparatus TD-MP1 hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın