Lazzarini Design'nın tasarımcıları, son on yılda çok sayıda dikkate değer otomotiv ve deniz tasarımı gerçekleştirerek, her alanda kusursuz derecede şık konseptler oluşturmaya yabancı değiller. Daha önce de göze çarpan bazı çalışmalar ortaya çıkarmış olsalar da, lüks için yeni bir standart belirleyen son tasarımları, şovu tamamen çalmış olabilir. Karşınızda Ferrari'nin simgesel tarzından başka hiçbir şeyden ilham almayan muhteşem yat Gran Turismo Mediterranea.

Yaklaşık 27 metre uzunluğundaki Lazzarini'nin bu parlak konsept yatı, her yönden "Şahlanan Atı" andırıyor. Gerektiğinde iniş yapabilen bir platform ile Ferrari'niz için özel olarak tasarlanmış bir garaja dönüşebilen bir güneşlenme terası ile donatılmış ve bu işlem sadece bir düğmeye basarak mümkün olabiliyor. 

Bizzat Ferrari otomobillerinin kendisinden ilham alan Gran Turismo Mediterranea, tahmini 70 knot'luk maksimum hıza sahip. Bu süperyat ile hızlı bir sürüş gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan bir dizi aerodinamik kanatla desteklenmiş. Muhteşem martı kanatlı tasarımlarla tamamlanan bu kapılar, bir çift misafir kabini, pilot koltukları ve mürettebat için konaklama alanları ile donatılmış iç mekana açılıyor.

Süper arabalardan ilham alan yatlar, deniz yolculuğu dünyasında yeni değiller. Lazzarini Design Studio'nun bu en son konsepti, bu kadar şık fikirlerin daha fazla karşımıza çıkabileceğini gösteriyor. Gran Turismo Mediterranea'ya daha yakından bakmak isteyenler, Lazzarini'nin web sitesini ziyaret edebilir veya bu fikir hayata geçene kadar ve bir fuarda onu canlı canlı görene kadar tarif edilemez bir sabırla bekleyebilirler.