Adını 1961'den 1978'e kadar üretilen dört kapılı ekonomik otomobille paylaşan Fransız yapımı Citroen Ami, yakın zamanda tamamen elektrikli güç aktarma organlarına sahip bir şekilde yeniden canlandırılarak  iki yolcu kapasiteli ve dört tekerlekli bir bisiklet olarak piyasaya sürüldü. Yeni Ami geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana, büyük ölçüde daha genç ve macera odaklı bir demografiyi hedefliyordu. Ancak “My Ami Buggy Concept” olarak adlandırılan bir konseptin tanıtılmasıyla birlikte Citroen'in bu çabasını daha da önemsediğini görebiliyoruz.

Ami'nin bu sağlamlaştırılmış, araziye hazır versiyonu, şehir dışı keşifler için donatılmış. Etli arazi lastiği, özel ön ve arka koruma çubukları, ısmarlama bir ızgara ile kaplanmış far düzeni, kapıların altları boyunca boru şeklindeki korumalar, ön tavan kapağının üzerine yerleştirilmiş bir LED ışık çubuğu ve tam boyutlu bir lastik yedeği barındıran özel bir portbagaj ilk bakışta gözümüze çarpan off-road donanım özellikleri arasında sayılabilir. 

Yoğun bir şekilde revize edilen iç mekan, özel bir ses sistemine, özel koltuklara ve Ami konseptinin içinde hissettirmeden kullanılmak üzere tasarlanmış özel bir bagaj bölmesine sahip. Kapılar, fermuarlarla takılıp çıkarılabilen şeffaf, su geçirmez kanvas örtüler ile değiştirilmiş. 5.5kWh kapasiteli bu off-road Ami, neon sarısı ve anodize haki vurguları ile siyahın uyumlu kompozisyonu sonucunda harika bir görünüme sahip olmuş.

Citroen, geliştirdiği "My Ami Buggy Concept" isimli bu konsepti üretime sokmayı planlamıyor. Ancak bu çalışma, önümüzdeki aylarda ülkemizde de satışa sunulacak olan Ami'ler için çok iyi modifikasyon fikirleri verebilir. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın. Görselleri ve videoyu incelemeden geçmeyin.