İlk olarak 2019'da tasarım olarak tanıtılan ve Nisan 2020'de konsept formunda ortaya çıkan Ducati DesertX, İtalyan markanın ilk gerçek, özel, hardcore ve araziye hazır yepyeni bir macera motosikleti modeli.

Ducati Centro Stile'da tasarlanan DesertX, 90 ve 94'te Dakar Rallisi'ni kazanan Ducati destekli yarışçılardan görsel olarak ilham almış. Bir navigasyon ekranı, ralli tarzı karoser takımı, yan yana dairesel bir far düzeni ve kuyruğa monte edilmiş bir yardımcı yakıt hücresi ilk bakışta göze çarpan detaylar arasında sayılabilir. 

803cc Scrambler platformunu temel alan konseptten farklı olarak, 2022 DesertX, Multistrada V2'dekine benzer 110 beygir 937cc Testastretta 11° Desmodromic motoru barındıran, tamamen yeni bir kafes çerçevesi etrafında inşa edilmiş. Yeni şasi, arazi performansı için tasarlanmış ve uzun mesafeli, önde 9" ve arkada 8.66" hareket sağlayan bir Kayaba süspansiyon kurulumuyla eşleştirilmiş. Her türlü araziye uygun 21" ön, 18" arka tekerlek seti Ducati için bir ilk. 

Yaklaşık 202kg (kuru) ağırlığındaki Ducati'nin bu yeni macera motosikleti ayrıca, 25cm yerden yükseklik, ralli tarzı egzoz, Brembo M50 monoblok frenler, 87,5 cm koltuk yüksekliği, hızlı vites değiştirme özelliği, birçok sürüş modu, 5” tam renkli TFT ekran ve motor freni, kayma ve çekiş kontrol işlevlerine sahip altı eksenli Bosch IMU tarafından kontrol edilen elektronik paket barındırıyor. Borgo Panigale markasını taşıyan 8 litrelik ek bir yakıt hücresi ve bir dizi alüminyum sert bagaj seti de isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor.

2022 DesertX'in Mayıs 2022'de bayilere ulaşması planlanmasına rağmen, Ducati henüz resmi olarak fiyat bilgisi veya detaylı teknik özelliklerini açıklamadı. Daha fazlası için buraya tıklayın.