Kısa süre önce Nissan, 2023'te piyasaya çıkacak çarpıcı bir elektrikli SUV olan Ariya'yı tanıttı. Bugün itibariyle, Japon otomobil üreticisi, elektrikli konsept otomobillerini içeren dörtlü duyuru ile geleceğine daha da derin bir bakış için kristal küresini çıkarıyor.

“Nissan Futures” olarak adlandırılan yeni fütürist elektrikli araçlar serisi, her biri kendi adlarına uygun potansiyel sahipleri için ideal bir araç olarak hizmet edecek olan; Chill-Out, Max-Out, Hang-Out ve Surf-Out'tan oluşuyor. Nissan'ın patentli CMF-EV platformunu kullanan ve şaşırtıcı derecede yenilikçi bir iç mekana sahip, şık ötesi, LED kaplı bir crossover EV olan Chill-Out ile başlamış olalım. 

Seride ilerlemeye devam ederken, dijital ızgara desenli farlar ile keskin bir gözyaşı profiline sahip, açılır tavanlı, iki koltuklu, sportif Max-Out ile işler hız kazanmaya başlıyor. 

Sıradaki konsept Hang-Out. Kutu gibi bir siluetle donatılmış bu crossover, Nissan'ın "oturma odasının rahatlığı" olarak adlandırdığı ve nerede olursanız olun kişisel zamanınızı konfor içinde değerlendirmenizi sağlayan donanımlara sahip.

Son olarak, Nissan'ın çevre dostu yorumu olan; off-road yetenekleri, sahile hazır bir arka aydınlatma düzeni ve isteğe bağlı bir yatak örtüsü ile donatılmış konsept pikapı Surf-Out'u görüyoruz. 

İster Chill-Out tabletinde bir film izlemeyi veya Surf-Out ile sahile gitmeyi veya Max-Out ile işleri hızlandırmayı ya da sadece Hang-Out ile takılmayı planlayın, Nissan, kişiliğinizi de ön plana alarak her türlü ihtiyacınıza hitap etmek istiyor.

Söylemeye gerek yok, Nissan'ın bu konseptleri Dünya dışından gelmiş gibi. Elektrikli araç geliştirmeye 18 milyar dolarlık büyük bir yatırım yapmış olan markanın yeşile yöneldiği açık. Bu konsept elektrikli araçlarla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Nissan'ın web sitesine göz atabilirsiniz. Yazının sonundaki videoyu izlemeden geçmeyin.