Mazda, bir asır önce kurulmuş olmasına rağmen, son yıllarda giderek daha popüler hale gelen, Ford Bronco ve Subaru Wilderness gibi marka ve modellerin boy gösterdiği off-road modeli üretim pazarına hiç girmedi. Fakat görünen o ki bu duruma daha fazla gözlemci kalamayacaklarını anlayarak 2023 için yepyeni CX-50 crossover'ın lansmanı ile harekete geçmek istiyor.

Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirilen CX-50, Mazda'nın Akıllı Sürüş Seçimi sistemiyle desteklenen i-Activ AWD teknolojisi gibi bir dizi etkileyici son teknoloji özelliğe sahip. Spor ve Normal sürüş modlarına ek olarak artık özel bir Off-Road modu da bulunuyor. Off-road odaklı bir modelden bekleneceği gibi, CX-50 hafif yükseltilmiş bir süspansiyon paketine ve otomobilin gövdesinin altını ve geniş tekerlek davlumbazlarını süsleyen plastik kaplamalara sahip. Tavan rayları da standart olarak geliyor ve Mazda isteğe bağlı bir portbagaj sunacak gibi görünüyor. CX-50'nin güç seçenekleri arasında müşterilerinin karar vermesi gereken, 187 beygirlik doğal emisyonlu 2.5L sıralı dörtlü ya da turboşarjlı 2.5L dörtlü motor alternatifleri bulunuyor.  Japon otomobil üreticisi Mazda'nın yetkili isimleri, bu seçenekler arasına yakın zamanda bir hibrit motor seçeneği de ilave edeceklerini belirtiyor.

2023 model Mazda CX-50'nin 2022 baharında piyasaya sürülmesinin planlandığını duyuruldu. Fiyatlandırma ile ilgili henüz bir açıklama olmasa da CX-50'nin Mazda'nın mevcut CX-5 modelinden biraz daha pahalı olması bekleniyor. Detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın. Bu yakışıklı aracın görsellerini ve tanıtım videosunu incelemeden geçmeyin.