Şu anda drone geliştirme faaliyetlerinde ulaşılan ustalık seviyesi inanılmaz şaşırtıcı seviyelere ulaşmış durumda. Nispeten yeni bir teknoloji biçimi olmasına rağmen, dronlar hızla dünya çapında her yerde bulunur hale geldi. Drone alanında çığır açan bir yenilik haberi duymadan bir gün bile geçemez gibi görünüyor. Bu haberimizde de sizlere, Boston merkezli bir şirket olan Cleo Robotics'in geliştirdiği, dünyanın ilk çift rotorlu drone'u olarak "diğer robotların ulaşamayacağı yerlerde çalışabilecek şekilde tasarlanmış" Dronut X1'i tanıtıyoruz.

Muhtemelen piyasadaki en iyi isme sahip Dronut X1, bunun yanı sıra kesinlikle teknoloji ile dolu ve benzerlerini gerçekten deneyimlemediğimiz manevra yeteneklerine sahip. Tasarım açısından bakıldığında, kanatların veya rotor kollarının olmaması Dronut X1'i bilimkurgu filminden fırlamış gibi gösteriyor. Dronut X1 özelliklerinin en etkileyici yeniliklerinden biri, bir manzarayı incelerken insanların yakınında rahatça uçabilmesini sağlayan kanallı fanların kullanılması. Dronut X1'in küçük boyutuna rağmen, açıkta kalan pervanelerinin olmaması ve kompozit malzeme yapısı onu sağlam ve dayanıklı kılıyor. Ayrıca, kompakt ve sağlam tasarımı ile üstün manevra kabiliyeti, GPS'in reddedildiği ortamlarda ve sınırlı veya ulaşılması zor alanlarda onu uçuş için mükemmel bir çözüm haline getiriyor. Teknik açıdan bakıldığında, Dronut X1 ağzına kadar yetenekle donatılmış olduğunu görüyoruz. Yüksek çözünürlüklü 4K kamera, 3 boyutlu LiDAR, süper hassas konumlandırma için küresel deklanşör kamerası, karanlıkta kullanım için LED ışıklar ve gelişmiş bir bilgi işlem platformu içeriyor. Esasen bu drone, ticari olarak mevcut olan en gelişmiş ölçüm ve keşif dronlarından birisi diyebiliriz.

Dronut X1 ile ilgili daha da etkileyici olan şey, aşırı derecede kullanıcı dostu olması. Dronut X1 bir Android Telefonla ile ve hatta bir Playstation kolu ile kullanılabilir. 9.800 $ satış fiyatı ile Dronut X1 ucuza gelmiyor, ancak gerçek hayatta uçan bir robota sahip olmak neredeyse on bin dolar değerinde değilse, nedir? Dronut X1 için siparişlerinizi Cleo Robotics'in web sitesinden verebilirsiniz.