C8 veya sekizinci nesil Corvette'in piyasaya sürülmesinden bu yana meraklıları yeni Z06'yı sabırsızlıkla bekliyordu. O gün düşündüğünüzden daha erken geliyor. 2023 Chevrolet Corvette Z06 için hazır mısınız?

Bu arçların tutkunları henüz normal bir C8 Vette'e bile yaklaşamıyorken şimdi de bir Z06 olacağını mı söylüyorsunuz?

Bu doğru, gerçek ve muhteşem. Bu araba bir canavar. Chevy, tamamen yeni Z06'yı şimdiye kadar üretilmiş en yetenekli Corvette olarak pazarlıyor. İşte gerçekten bilmek istediğiniz şey, yeni Z06 V8 motoruyla tam 670 beygir gücüne sahip olacak.

Yeni Z06, üretimdeki en güçlü doğal emisyonlu V8 motoruna sahip. Tam gaz yanınızdan geçip giderken o muhteşem sesi duymak bile tüylerinizi diken diken edebiliyorken bir de onu sürenin kendiniz olduğunu hayal edin. Unutmayın, Chevrolet, Z06'yı sokaklarda kullanıma uygun bir araba olarak tasarladı. Tabi hangi sokakları düşünerek bunu yaptı bilemiyoruz. 

Daha da önemlisi, 5.5L LT6 V8 motor sizi sadece 2,6 saniyede 0'dan 100'e çıkaracak. Corvette'ler yolcunun tutması için bir yerde tutamak bulundurmasıyla ünlüdür. 2023 Corvette, böyle bir tutamağın gerekliliğini tamamen yeni bir düzeye taşıyor. Cesaretin varsa, yolcu olarak ciddi G'ler çekmeye hazır ol.

Motor, 8400 devirde 670 hp güç üretiyor. Önceki nesil Z06'nın bir süper şarj cihazına sahip olduğunu unutmayın, bunun bir süper şarja ihtiyacı bile yok.

Mükemmel bir süspansiyon sistemine sahip olan 2023 Z06, 1,22 G yanal g kuvvetine ulaşabiliyor. Bu değer, yukarıda belirtilen tutamaç hakkında tekrar düşünmenizi sağlamıştır muhtemelen. Neyse ki Chevy, işler kontrolden çıkarsa yeni Z06'ya bolca durma gücüde vermiş.

Açıkçası 2023 Corvette'in şekillendirilmiş gövdesinin aerodinamiği olağanüstü. Neredeyse hiç direnç hissetmeden yüzeyde yuvarlanarak rüzgarda süzüleceksiniz. Bu harika.

Unutmayın, Corvette'in en yeni neslinde motor, sürücünün ve yolcuların arkasında. Bu, şimdiye kadarki en eşsiz ve güçlü Corvette deneyimi. Bir C8 Z06'yı sürme veya binme şansınız olur olmaz, gerçekten kaçırmak istemezsiniz.

Hepsinden iyisi, 2023 Chevrolet Corvette Z06'da güzel bir günde açık havada sürüşün keyfini çıkarabilmeniz için açılır kapanır bir hardtop tavan da bulunuyor. Şu ana kadar bayılmadıysanız daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. Yazının sonundaki tanıtım videosunu en iyi ses sisteminizle yüksek seste izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.