Her profesyonel sürücü size bir arabanın yalnızca lastikleri kadar iyi olduğunu söyleyecektir. Piyasadaki en iyi tasarım ve en akıllı dört tekerlekten çekiş sistemine sahip bir arabanız olabilir ancak gücü doğru şekilde yola aktaramazsanız fazladan ödediğiniz binlerce lirayı çöpe atmış olursunuz.

Kış lastikleri etkileyici bir mühendislik başarısıdır. Islak, sulu kar, kar ve tuz lastikler arasındaki karmaşık kanallar aracılığıyla alttan dışarı pompalanırken, yumuşak kauçuk bileşimi, düşük sıcaklıklara rağmen yol yüzeyini kavrar. Bu nedenle kış lastikleri, tasarım açısından yaz veya dört mevsim lastiklerinden çok daha kaba görünür. Bir su birikintisinden geçerken yaz lastiğinin neredeyse kaygan olan yüzeyi sizi bir su uçağı haline getirebilirken, kış lastiğindeki sırt, sizi doğru yönde ilerlemeniz için yolu sıkıca kavrayan ve suyu çekip lasiğinizin altından atan kanallara sahiptir. Eğer kışın mont giymek zorunda kalıyorsanız aracınıza da mutlaka kış lastiği almalısınız.

Kış Lastiği Satın Alma Rehberi : Aracım İçin En İyi Kış Lastiği Hangisi?

Kış lastiği pazarı çok büyük ve aracınız için doğru lastikleri seçmek en zor kısım gibi görünebilir ancak aslında oldukça basittir. The Tire Rack'in lastik bilgi uzmanı Woody Rogers,

“Karşılaşacağınız en kötü koşulları ve bunun ne sıklıkla olacağını düşünün. Karda ve buzda çekiş, net yol tutuşu ve sürüş keyfi dahil ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi önceliklendirin. " diyor.

Tek yapmanız gereken aile sedanıyla veya kamyonetle şehir içinde gidip gelmekse, süper yüksek performanslı lastiklere binlerce lira harcamanıza gerek yok. Aynı şekilde, kışın otokros yapmak istiyorsanız veya yüksek beygir gücüne sahip bir spor arabanız varsa, özel olarak tasarlanmış performans lastiği aradığınız şey olabilir.

Kış Lastiği Satın Alma Tavsiyesi

Kış Lastiği Tasarımını Anlamak

Tüm lastikler eşit yaratılmamıştır ve aynı şey kış lastikleri için de geçerlidir. Kış lastiklerinin dahil olduğu en temel kategoriler Çivisiz Buz ve Kar, Çivili ve Performans'dır. Araç türüne bağlı olarak işler daha spesifik hale geliyor: binek otomobiller, kamyonlar ve SUV'lar.

Çivisiz lastikler inanılmaz derecede karmaşık sırt tasarımına sahiptir ve özellikle durgun suyu sırt bölgesinden uzağa pompalamak bu tasarım sayesinde gerçekleşir. Buna ek olarak, bu tasarımlar daha fazla çekiş sağlamak için süper yumuşak kauçuk ve çok katmanlı sırt bloğu desenleri ile kar ve buzu sıkıştırır, kavrar ve tutar.

Çivili lastikler, çivisiz kardeşlerine kıyasla, sırt ile ilgili olarak tasarım açısından daha az karmaşıktır ancak metal çivileri taşıyabilecek şekilde donatılmışlardır. Çivili lastikler, buz üzerinde çekişi büyük ölçüde iyileştirir, ancak Rogers'ın işaret ettiği gibi,

“Gürültülü açık yol sürüşü, çıplak yol yüzeylerinde lastik hasarı şeklinde bir dezavantaj ile gelirler ve karda sürerken hiçbir faydası yoktur. Birçok ülke çivili lastik kullanımını kısıtlar veya yasaklar."

Performans kış lastikleri, kar ve buzda sürüşten ziyade daha çok yol tutuşuna odaklanır. Hiç kar veya buz görmeseniz bile, çok daha düşük sıcaklıklara rağmen yol yüzeyini kavrayan daha yumuşak kauçuk bileşimleri nedeniyle kış lastikleri soğuk hava ve düşük sıcaklıklar için tavsiye edilir. Böylece spor otomobilinizin performansından daha fazla yararlanabilirsiniz.

Bilmeniz Gereken Kış Lastiği Terimleri

Sırt blokları - Sırt blokları, lastik desenine genel tasarımını veren daha büyük kauçuk bölümlerini ifade eder. Desenlerine ve açılarına olduklarına bağlı olarak, lastiğin, suyu dışarı pompalama ve yol yüzeyine tutunma verimini etkileyebilir.

Siping (Yudumlama) - 1923 yılında John F. Sipe tarafından icat edilen, ıslak yol ve kış koşullarında tutuşu artırmak için lastik sırt blokları boyunca ince oluklar açma işlemidir. Bu işlem, lastik sırt bloklarını; daha esnek, karı veya soğuk asfaltı tutmada ve kızaklamayı azaltan suyu pompalamada daha iyi hale getiriyor.

Bileşim - Lastiğin bileşimi, kauçuğundaki bileşenlerin karışımını ifade eder. Modern kış lastikleri, dört mevsim veya yaz lastiğinden daha yüksek silika içeriğine sahiptir çünkü kış lastiğinin daha düşük sıcaklıklarda daha yumuşak ve daha dövülgen kalmasına, yolu daha iyi tutmasına izin verir. 

Profesyonelden İpucu: "3 Zirveli Tepe Kar Tanesi" (Three Peak Mountain Snowflake - 3PMSF) sembolünü mutlaka görün. Çünkü 3PMSF sembolü, lastiğin ağır kabul edilen hava koşullarında, minimum hızlanma ve çekiş gereksinimini karşıladığını doğrular. Tüm onaylı kış lastiklerinin üzerinde bu sembol olmalıdır. Ancak, küçük ama artan sayıda dört mevsim lastiklerinin de bu sembolü kullanmaya başladığını unutmayın. 3PMSF sembolünü kullanabilmek için lastiğin karlı zemindeki çekiş kapasitesini ölçen testlerden geçilmesi gerekir. Dolayısıyla kış şartlarında yüksek kapasiteye sahip olduğunu kanıtlayan lastikler satın almak için bu sembole güvenebilirsiniz.


En uygun fiyata en iyi lastiği satın almak isterseniz Trendyol bu seçiminizde size yardımcı olacak güzel bir filtreleme sayfası yapmış. Bir göz atmak isterseniz tıklayın.