Land Rover, araçlarının üstün özelliklerini göstermek amacıyla şimdiye kadar dünyanın farklı yerlerinde birçok ses getiren gösteriye imza attı. Bunlardan ilk akla gelenler ise bir Range Rover Sport’un Suudi Arabistan’ın güneyinde yer alan Rubülhali Çölünü (Empty Quarter Desert) çok kısa bir zamanda baştan sona geçmesi ve İnanılmaz Kurtuluş (Ultimate Survival) programı ile zamanında büyük sükse yapan maceraperest Bear Grylls’in paraşütle serbest dalış yaparken, bir Land Rover Discovery’nin koltuklarına uzaktan kontrol etmesi. Tabii biliyoruz ki bunların hepsi reklam kokan hareketler ve Land Rover bu hareketlerine başka bir gösteri daha ekledi.

Land Rover’ın bu son gösterisinde firmanın Plug-In SUV modeli Range Rover Sport PHEV Çin’deki her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Cennetin Kapısı olarak da adlandırılan Tianmen Dağının zirvesindeki tapınağa tırmanıyor.
[post_ads]
Range Rover Sport PHEV’in dağın eteklerinden başlayan yolculuğu zirveye kadar yaklaşık 11,5 km sürüyor. Tabii bu yolculuk göründüğü kadar basit değil. Zirveye tırmanış boyunca Range Rover Sport PHEV 45 derece açılı tam 999 tane merdiveni geçerken 99 kez de dönüş yapıyor. Gerçekten de meşakkatli bir yolculuk.

398 beygirlik güce sahip Range Rover Sport PHEV’in Cennetin Kapısına yaptığı yolculuğu izleyebileceğiniz video aşağıda sizleri bekliyor.