Honda, insanların hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan dört küçük robot üretti ve "hoşgeldin haberi" kutlamaları başladı. Özellikle off-road yeteneklere sahip olan buggy çok hoş durmuyor mu? Şunun yüzündeki tatlılığa bir baksanıza. İnsanın hemen içi ısınıyor. 

Şu aşamada Honda robot ailesi ile ilgili çok detaylı bilgi bulamasak da kod adı 3E-D18 olan buggy ile ilgili bazı şeyler öğrenebildik. Yapay zeka ile donatılmış olan bu robot insanları bir çok çalışma alanında desteklemek maksadıyla geliştirilmiş. Mesela tarlanızın etrafında dolaştırarak yabani hayvanların üretiminizi mahvetmesini engelleyebilirsiniz. 

3E-A18 kod isimli bir diğer model ise daha çok insanlara şefkat ve sevecenlik göstermek için çeşitli "yüz ifadeleri" sunuyor. Aslında yavru bir köpek gibi düşünülebilir. En kötü hissettiğiniz anlarda bile sizi mutlu edebilecek bir bakışa sahip. Bir başka model ise ev içerisinde veya dışarıda sizi dilediğiniz yere taşıyabilen gelişmiş bir tekerlekli sandalye. En son model ise günümüz R2D2'su olarak karşımıza çıkıyor. Kendisi mobil kargo ünitesi olarak işlev görüyor.

Pek ayrıntılı bilgi sunulmadığını söylemiştik. Yapay zeka ve robotların bir çok alanda insan hayatını nasıl destekleyebileceği düşüncesi ile başlatılan proje yakın gelecekte hayat bulacak. Özellikle insanlardan öğrenerek kendi kendini programlayabilecek yeteneğe sahip Honda'nın akıllı robotlarında bulduğumuz kusur da işte tam olarak bu. İnsanlardan öğreniyor.
[post_ads]