Trafik probleminin yıllar geçtikçe daha bir problem olduğu dünyamızda otomobil firmaları trafik problemine çözüm bulmak için birbirinden ilginç ve farklı araçlar üretmek için yarış halindeler. Fransız Peugeot da tasarladığı ve üç tekerlekli scooteru PHEV ile yarışın içinde olmaya karar veren markalardan. Peugeot tarafından mobiliteyi artırarak trafik problemine çözüm olacağı düşünülen konsept üç tekerlekli scooter, plug-in hibrit bir güç aktarım sistemine sahip. Bununla birlikte Scooter’da, arkadaki tekerleklere gizlenmiş iki adet elektrikli motorla beraber bir adet klasik petrol bazlı motorla bulunuyor.

Elektrik modundayken saatte 70 km/s hıza çıkabilen Peugeot PHEV’de 48 Voltluk rejeneratif frenleme sistemi ile şarj olabilen bir Samsung batarya yer alıyor. Scooter’un elektrik modundayken menzili ise 300 km. Saatte 70 km’lik hızın üstüne çıktığınız zamanlarda ise scooterun klasik motoru otomatik olarak devreye giriyor. Bu moddayken yapabileceğiniz maksimum hız saatte 130 km.

PHEV’in en dikkat çeken özelliği ise yanlarına yatabiliyor olması. Bu özelliği scooter üstün hareket kabiliyeti ve hakimiyet kolaylığı sağlıyor. Ayrıca dışarı değil de arka tarafa doğru açılan kapıların park kolaylığı açasından pozititif etki sağladığı PHEV’de emniyet kemeri ile beraber hava yastıklarının bulunması kask ve diğer koruma ekipmanını gereksiz kılıyor.
[post_ads]