Köpek severiz genelde. Ama evde beslemek herkesin cesaret edebileceği bir şey değil. Ciddi sorumluluk gerektirir. Yemeği, bakımı, temizliği falan derken çocuk bakmaktan daha çok zaman alan bir işe dönüşebilir. Ama olmaması da bir eksiklik olarak kalır köpek sevenler için.

Yapay zekâ ve robotik teknolojiler almış başını giderken Sony köpek sevenleri tam kalbinden vuracak bir girişime imza atmış. Sony Aibo bir robot. Ya da bir köpek. Yani bir robot köpek.

Sony Aibo bilim kurgu filmlerinden çıkıp gelen robotların aksine görüntü itibariyle gerçek bir köpeğe çok yakın. Gerçek bir köpek gibi kuyruk sallıyor, patilerini havaya kaldırıp sahibine yalakalık yapıyor, kulaklarını falan hareket ettiriyor.

Tabi bunlar işin şekil tarafları. Ama yapay zekâ sahibi Sony Aibo geliştirmeye müsait bir teknolojiye sahip. İleride hem evinizdeki köpeğinizin yerini kısmen de olsa dolduracak bir robot köpek hem de verdiğiniz komutları yerine getirecek, sorduğunuz sorulara cevaplar bulacak bir asistan robot olmaya aday.

Sony Aibo’nun Japonya satış fiyatı 1730$. İlave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]