Alman üreticinin kıyamete bile dayanabileceğini iddia ettiği, 70 yıllık maziye sahip efsane araç Unimog'u bugünkü off-road konuğumuz yaptık. 2'nci Dünya Savaşı zamanlarında Alman ordusunun her türlü yol ve arazi koşulunda kullanabileceği ve verilen her türlü görevi yerine getirebilecek fonksiyonelliğe sahip bir araç ihtiyacından yola çıkılarak tasarlanan Unimog (Universal-Motor-Gerät), dönemin en zeki mühendisleri tarafından tasarlanmış. 

Günümüzde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de dahil olduğu birçok büyük ordu bu aracı ana muharebe araçlarının arasına katmış durumda. Sadece askeri alanda kullanılmıyor tabi. Unimog o kadar işlevsel bir araç ki, çim biçme, itfaiye, ambulans, arama-kurtarma, orman işleri, temizlik, telekomünikasyon, inşaat, tarım, yol bakımı gibi yüzlerce görevi yerine getirebiliyor. Bu nedenle belediyelerden diğer kamu kurumlarına kadar ve hatta sivil kuruluş ve vakıflara kadar her yerde görebileceğiniz, renk renk, model model seçeneklere sahip gerçek bir efsane olmayı hak ediyor.

Geçen zamanla birlikte görünümü sıkça değişikliğe uğrayan Unimog, temelde iki tipe ayrılıyor. Bir tanesi daha hacimli görünümü ile çok daha ciddi işlere el atarken, daha küçük boyutlara sahip diğer model özellikle off-road ihtiyaçlarda kullanılıyor.

Güçlü motoru, vites sistemi ve diferansiyeli mükemmel bir uyum içerisinde çalışarak, görenleri "yok artık!" dedirten performansa sahip Unimog, macerayı yolun dışında arayanlar için çeşitli kişisel donanım ve karavan seçeneklerine de sahip. İnsanın içini kıpır kıpır eden görselleri incelemeden geçmeyin.
[post_ads]