Yamaha dendiğinde sanırım hiçbirimizin aklına drone falan gelmez. Firmanın tarım teknolojileriyle ilgilendiğini de çoğumuz bilmiyordur. Ama var böyle bir şey.

Yamaha Fazer ve RMax adında iki insansız helikopteri bulunan firmanın tarım alanında ne kadar iddialı olduğunu şu linkteki videoyu izleyerek daha iyi anlayabilirsiniz. 


Firma 1991’den beri ticari amaçlı insansız helikopter üretmekte-imiş. Sadece Japonya’da 2500’ün üzerinde tarımsal amaçlı kullanımda Yamaha insansız helikopter bulunmakta ve Japonya’daki pirinç tarlalarının %35’inde Yamaha insansız helikopterlerle tarımsal uygulamalar yapılmaktaymış.

İnsansız helikopter ve tarım uygulamaları konusunda yeterince profesyonel olduğu anlaşılan Yamaha firması geçtiğimiz günlerde drone sahasına geçiş yapacağını “4th Next Generation Agriculture Expo Tokyo” isimli fuarda açıklamış.

Firmanın 2018 yılında üreteceğini duyurduğu Yamaha YMR-01 tarımsal amaçlı bir drone. Drone’ların helikopterlere göre daha dengeli uçma özelliğini tarım sahalarına yansıtarak tohum ekme ve ilaçlama konusunda daha etkili sonuçlar alınabileceği belirtiliyor. Püskürtme nozulları üzerindeki ikili rotor sistemi ile daha etkin ve bitkinin dibine kadar giden bir püskürtme etkisine sahip olunacağı yine özellikler arasında sayılıyor.

Yamaha’nın konu hakkındaki açıklaması için buraya tıklayınız.

[post_ads]