Elektrikli otomobiller, bisikletler, motosikletler, scooterlar ve hatta elektrikli hava araçları bile her gün yeni marka ve modelleriyle kullanıma sunulurken, elektrikli karavan listede olmazsa olmazdı.

Dethleffs e.home tamamen elektrikli bir karavan. Tamamen dediysek laf olsun diye değil; aracın motorundan kabin içindeki cihazlara kadar hepsi de elektrikle çalışıyor.

Karavanın fotoğrafından da anlaşılacağı üzere dışı tamamen güneş panelleriyle kaplı. Toplamda 31 metrekare alana sahip paneller güneş nerede olursa olsun faydalanacak şekilde aracın her tarafına monte edilmiş.

Aracın orijinal hali bir Iveco Daily Electric. Belki bu aracı duymamış olabilirsiniz. Iveco Daily Electric, Iveco firmasının elektrikli van modeli. Dethleffs e.home bu modelin üzerine inşa edilmiş.

Araç tek şarjla normal şartlarda 280 km. gidebilen bir batarya ve motor donanımına sahip. Ama bu mesafe karavanın üzerine binmesiyle 170 km. gibi bir mesafeye düşüyor. Üzerindeki batarya 1500 defa şarj edilebiliyor. Bu da toplamda 250.000 km. yol gidebileceğiniz anlamına geliyor.

Aracın dışındaki paneller toplamda 3000 watt enerji üretiyor. Bu da içerisi için gereken enerjiyi fazlasıyla karşılıyor. Karavanın içindeki ısıtma, soğutma, aydınlatma gibi işlemlerin tamamı için gereken enerji buradan şarj olan batarya ile sağlanıyor.

Karavanın içini fazla anlatmaya gerek duymuyorum. Bu tarz bir karavanda bulunan standart donanımlar ve kullanım alanları mevcut.

Karavan için fiyat bilgisi mevcut değil. Almanca sitesinden teklif alabiliyorsunuz. Teklif almak için tıklayınız.
[post_ads]