Custom motosiklet piyasasında genel olarak araba motorunun kullanıldığı motosikletler inşa etmek epey zordur. Çünkü araba motorları hem ağır hem tork odaklı hem de büyük olduğundan standart bir motosiklet kadrosuna monte etmek ve uyumlu olmasını sağlamak oldukça zordur. Anlayacağınız oldukça zahmetli bir iş. Peki, işe tersten başlansaydı ne olurdu? Yani motor motosiklete değil de motosiklet motora uydurulsaydı? İşte Marcel Van Hooijdonk’un tam olarak yaptığı da bu. Marcel van Hooijdonk’un “The Madboxer” adını verdiği ve inşa etmek için 5 yıldan fazla zaman harcadığı bu devasa özel yapım motosiklete bir Subaru WRX motoru hayat veriyor.

Yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı önceden var olan bir kadroya uydurmak yerine 2.5 litrelik turboşarjlı boxer Subaru WRX motorunun etrafına inşa edilen bir kadroya sahip The Madboxer’un parçalarının büyük bir çoğunluğu Hooijdonk tarafından özel üretilmiş ve CNC tezgahından geçirilmiş. Bir Kawasaki’den çıkarılan yakıt tankı, iki vitesli otomatik transmisyon, Trade Me tekerlekler, WRX’in turbosu yerine yerleştirilen daha küçük çapta Subaru Legacy twin-turbo ise The Madboxer’da özel üretim olmayıp da göze batan başlıca diğer detaylar.

Daha ilk bakışta görüntüsüyle ağzımızın açık kalması sağlayan “The Madboxer”ın yapım süreci ve detaylar hakkında bilgi almak için lütfen tıklayın.
[post_ads]