Fotoğraf makineleri ve kameralardaki ya da bunların lenslerindeki “image stabilization” yani görüntü dengeleme olayı mekanik ya da dijital yöntemlerle yapılıyor. Bu işlemdeki amaç elden ya da çevreden kaynaklı hareketin yol açtığı görüntü netliğinin bozulmasını önlemek.

Yine drone’lar sayesinde pek çok kişinin varlığından haberdar olduğu “gimbal” sistemlerindeki amaç da kamerayı sabit tutarak net görüntüler elde etmek.

Quark da benzer maksatla üretilmiş bir GoPro Dengeleyici. GoPro serileri ile uyumlu olan ürün üzerine takılan kamerayı yatayda sabit tutuyor. Yani ufuk çizgisini sabit tutuyor dersem daha net anlaşılır.

Hareketin bol olduğu anlarda daha stabil görüntüler elde edebilmek önemli bir olay. Genelde bu tür ortamlarda kullanılan aksiyon kameralar için de dengeleyici önemli bir detay.

Quark GoPro Dengeleyiciyi kaskınızın üzerine, sırt çantanızın askısına ya da direkt kıyafetinize takarak kullanabilirsiniz.

Quark GoPro Dengeleyici bir Indiegogo projesi. 2018 yılının Şubat’ında üretime geçeceği beliritilen ürününü ön sipariş bedeli 145$. Quark hakkında ilave bilgi ve sipariş için tıklayınız.
[post_ads]