Siz de benim gibi Nat Geo Wild veya Discovery Channel’de özellikle okyanuslar ve denizlerin altındaki dünyayı anlatan belgesellere hayran biri iseniz bir IndieGoGo projesi olan YouCan BlueWater 1 (BW1) Su Altı Dronunun (YouCan BlueWater Underwater ROV Drone) hayli ilginizi çekeceğinizi tahmin ediyorum.

Sular altında 4K görüntü kalitesi ile saniyede 30 kare Full HD görüntü kaydı yapabilen ve aynı zamanda 12 mega-piksellik fotoğraf çekme özelliği bulunan BW1 emsallerine göre oldukça iddialı bir derinliğe, tam 100 metreye kadar dalabiliyor.

Bunun yanında BW1’in özel kamerası aşağı veya yukarı yönlendirilebiliyor. Bu sayede dronu kullanırken aşağıda veya yukarıda ne olup bittiğini görmek için dikey hareketler yapmanıza gerek yok. Diğer taraftan, BW1’de kamerasının her iki yanında bulunan 1.200 lümenlik LED ışıklar ise sular altındaki en karanlık noktaların aydınlanması için birebir. Yani hiçbir şey gözünüzden kaçamayacak.

BW1 ile sular altında gezerken ilginiz çeken bir şeyle karşılaştığınızda BW1’e kumanda vasıtasıyla komut göndererek sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. Merak etmeyin, BW1 sabit dururken kendini dengeleme özelliği sayesinde sular altındaki akımlara karşı BW1’in dengede kalacaktır.

BW1 Su Altı Dronu su yüzeyindeki dubasına bağlanan metal elektrikli bir bağlantı kablosu ile kullanılıyor. Duba, dronun telefonunuza veya tabletinize yükleyeceğiniz uygulaması vasıtasıyla telefon veya tabletinize Wi-fi kanalı ile sinyal göndererek BW1’i kontrol etmenize ve canlı olarak su altını izlemenize imkân veriyor. Bu arada söylemekte fayda var, bağlantı kablosu için 50, 100 ve 150 metre olmak üzere üç farklı seçenek bulunuyor. Satın alacağınız bağlantı kablosuna göre BW1’in dalabileceği derinlik değişiyor. 100 metre derinliğe dalmak için 150 metrelik seçeneği almalısınız.

BW1’i daha rahat kontrol etmeniz için tablet veya cep telefonunuzu üzerine yerleştirebileceğiniz oyun konsollarındaki benzer bir kumanda cihazı da mevcut.

Kullanım durumuna göre 3 ila 7 saat arasında değişen bir batarya süresine sahip YouCan BlueWater 1 Su Altı Dronu’na şu an 749$’dan başlayan fiyatlarla IndieGoGo üzerinden ön sipariş verebilirsiniz. Denizler altında kendi belgeselinizi çekebileceğiniz YouCan BlueWater 1 Su Altı Dronu hakkında detaylı bilgi için tıklayın ve aşağıdaki videoyu izleyin.
[post_ads]